Priznanje Thai SELECT za pristno tajsko kuhinjo odslej tudi v Sloveniji

Thai Select je priznanje, ki ga podeljuje Ministerstvo za gospodarstvo Kraljevine Tajske, z njim pa jamči za avtentični tajski okus prehrambnih izdelkov in tajskih restavracij na Tajskem in po vsem svetu. Priznanja so razdeljena v štiri kategorije. “Signature” je priznanje, ki ga prejmejo restavracije, kjer strežejo pristno tajsko hrano vrhunske kakovosti, s prefinjeno dekoracijo, prijetnim ambientom in odlično postrežbo. “Classic” priznanja so deležne restavracije, ki dosegajo odličen izbor in kakovost hrane, “Casual” pa restavracije dobre kakovosti, ki ponujajo tajsko hrano z značilnim tajskim okusom, vendar imajo omejeno ponudbo.
Slednje, “Unique” priznanje pa se podeljuje zgolj restavracijam na Tajskem, ki ponujajo izbrano lokalno hrano, kot je hrana, ki je na primer značilna za severni del Tajske.

V Sloveniji se s priznanji Thai SELECT lahko pohvali pet restavracij

S priznanjem “Classic” se lahko pohvali restavracija Chada Thai Cuisine & Bar v Kopru. Gre za restavracijo v lasti prijaznih zakoncev, ki poskrbita za skrbno pripravljeno tajsko hrano z avtentičnim okusom. Postrežejo vam jo v čudovitem ambientu, tako v notranjem delu kot tudi na vrtu.
V Ljubljani so pri Thai Select pod svoje okrilje vzeli tri restavracije. Restavraciji OnThai in Roza Slon, slednjo najdemo na treh lokacijah, sta prejeli “Casual” priznanje in nudita pristno tajsko izkušnjo. Vsa hrana je pripravljena iz svežih sestavin z eksotičnimi in obenem zdravimi sestavinami po originalnih tajskih receptih. Hrana je lahko postrežena v bistroju ali pa jo vzamete s seboj. Restavracija Chuty’s – Heart of Asia, ki se lahko pohvali še z malce širšo ponudbo, si je prislužila priznanje “Signature”. Vendar pri nobeni od omenjenih vaše borbončice ne bodo ostale razočarane.
Za tisto najbolj posebno kulinarično izkušnjo pa boste morali obiskati Bled oziroma restavracijo Arroi Restaurant & Lounge, ki ima, tako kot Chuty’s, najvišje priznanje za kakovost in pristnost tajske kuhinje. Široka izbira tajskih jedi, primernih za vsak okus, vas bo popeljala na pravo popotovanje po tajski kulinariki. Posebno pozornost kuharja, ki prihajata s severa Tajske, posvečata pripravi svežih omak, marinad in mešanic zelišč. Značilnost tajske kuhinje je uporaba zdravih sestavin – veliko zelenjave, riža in sadja.
Več kot dovolj razlogov torej, da tudi v Sloveniji poskusite pravi Pad Thai, Massaman Curry ali mango s sladkim rižem in se prepustite izkušnji pristne tajske kuhinje. Pa dober tek!

Restavracije v Sloveniji s priznanjem Thai SELECT