Obvestila

Online consular events for Thai nationals

The Embassy will organise two online consular talks on 9 and 16 July 2021 (via Zoom and Facebook Live). PR Posters attached.

28.6.2021  PESKOVNIK (SANDBOX) PHUKET – VSTOP NA  PHUKET BREZ KARANTENE

 1. Kaj je »Phuket Sandbox«?

Shema za promocijo turizma, ki omogoča cepljenim potnikom vstop na Phuket na Tajskem brez karantene, ob upoštevanju spodnjih pogojev.

 1. Splošni pogoji
 • potniki morajo pripotovati iz držav, ki jih tajska vlada uvršča na seznam držav z nizkim/srednjim. Trenutno lahko na Phuket potujejo tudi so upravičeni potniki iz  Slovenije. Vendar  pa morajo potniki pred potovanjem na Tajsko v Sloveniji  bivati vsaj 21 zaporednih dni.
 • potniki morajo biti  cepljeni proti COVID-19 s cepivom, ki ga odobri Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ali ministrstvo za javno zdravje Tajske, od zadnjega cepljenje mora pred potovanjem miniti vsaj 14 dni. Potniki morajo pokazati potrdilo o cepljenju, ki ga je izdal državni organ. (dokazila o cepljenju potrebujejo otroci  do 18.leta, ki potujejo s starši)
 • potniki  morajo imeti sklenjeno  zdravstveno zavarovanje, ki krije tudi zdravljenja in zdravljenja v zvezi s COVID-19, z minimalnim kritjem 100.000 USD.
 • po tej shemi lahko na Phuket potujejo tako tajski kot tuji državljani
 1. Drugi pogoji

Hoteli

 • potniki morajo na Phuketu bivati v hotelu, ki ustreza standardu “SHA +”, vsaj 14 noči, razen če imajo dokazilo o povratnih vozovnicah, da zapuščajo Phuket (v drugo državo) prej kot v  14 dnh.
 • potrditev rezervacije hotela “SHA +” mora biti izdana po sistemu SHABA (sistem za preverjanje pristnosti SHA Plus) ali  preko rezervacije na spletnem mestu http://entrythailand.go.th/
 • potniki morajo  bivati v istem hotelu vsaj prvih 7 dni, potem pa lahko spremenijo hotel, kjer bivajo naslednjih 7 dni (le znotraj Phuketa).
 • po 14 dneh bivanja na Phuketu potniki lahko odpotujejo v druge dele Tajske. Odhod pred potekom 14 dni je možen samo za cilje zunaj Tajske.

Prevoz

 • potniki morajo na Tajsko mora vstopiti prek mednarodnega letališča Phuket.
 • z mednarodnega letališča Phuket morajo potniki do svojih hotelov SHA + potovati z vnaprej rezerviranimi avtomobili, ki jih nudijo hoteli SHA +.

Aplikacija za sledenje

 • potniki  si morajo ob prihodu na  Phuketu namestiti predpisano sledilno aplikacijo potovanje in jo uporabljali ves čas 14 dnevnega bivanja na Phuketu, sicer po 14 dneh Phuketa morda ne bodo smeli zapustiti Phuketa in odpotovati v druge dele Tajske.

Pridobitev dovoljenja za vstop na Tajsko (COE)

 • potniki v programu “Phuket Sandbox” se morajo za dovoljenje za  vstop (COE), tako kot vsi ostai potniki, prijaviti preko platforme https://coethailand.mfa.go.th/ od 28. junija 2021 (za vstop na Tajsko od 1. julija 2021 dalje).
 • pridobitev dovoljenja COE za program “Phuket Sandbox” bo možna od 28. junija 2021 ob 12.00. (Tajski čas).

 Več podatkov najdete na spletni strani: https://www.thaiembassy.at/th/coe.html

Nadaljnje podrobnosti programa “Phuket Sandbox” bodo na voljo po objavi ustreznih predpisov v Royal Gazette.

Omejitev odgovornosti: zgornje informacije se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

 • MOBILE CONSULAR SERVICES FOR THE THAI COMMUNITY IN SLOVENIA ON SATURDAY, 11 MAY, 2024 

  Sporočamo, da lahko državljani Kraljevine Tajske urejajo upravne zadeve v Ljubljani dne 11. maja, 2023 med 09.00 – 15.00 uro v prostorih Urban Ring hotela, Dolenjska cesta 242c, Ljubljana. Storitve bodo vključevale obdelavo vloge za potni list, izdajo tajske osebne izkaznice, overitve in konzularno posvetovanje. 

  For Thai Community in Slovenia: the annual visit of the Consular Mobile Unit from the Royal Thai Embassy in Vienna will be present on Saturday, 11  May 2023, from 09.00 -15.00 hours at the Hotel Urban Ring, Dolenjska cesta 242 c, Ljubljana. The services will include processing e-passport application, Thai ID card issuance, legislation, and consular consultation. 

  Attached the Embassy’s Announcement.

  Kindly note that, like last year, those who wish to receive services should pre-register.

 • ZAPRTJE KONZULATA DNE 24.04.2024 / CLOSING OF THE CONSULATE ON 24.04.2024

  Obveščamo vas, da je v sredo 24.04.2024, Generalni konzulat Kraljevine Tajske zaprt.

  We inform you that on Wednesday, 24.04.2024, the Royal Thai General Consulate is closed.

 • MOBILE CONSULAR SERVICES FOR THE THAI COMMUNITY IN SLOVENIA ON SATURDAY, 22 APRIL, 2023

  Sporočamo, da lahko državljani Kraljevine Tajske urejajo upravne zadeve v Ljubljani dne 22. aprila  2023 med 09.00 – 15.00 uro v prostorih Urban Ring hotela, Dolenjska cesta 242c, Ljubljana.Storitve bodo vključevale obdelavo vloge za potni list, izdajo tajske osebne izkaznice, overitve in konzularno posvetovanje. 

  For the Thai Community in Slovenia: the annual visit of the Consular Mobile Unit from the Royal Thai Embassy in Vienna will be present on Saturday, 22  April 2022, from 09.00 -15.00 hours at the Hotel Urban Ring, Dolenjska cesta 242 c, Ljubljana. The services will include processing e-passport applications, Thai ID card issuance, legislation, and consular consultation. Attached is the Embassy’s Announcement.

  Kindly note that, like last year, those who wish to receive services should pre-register via https://forms.gle/WtqG1LV7eZfoTYVn7

 • 4.4.2023 OVERSEA VOTE FOR THAILAND’S GENERAL ELECTION IN APRIL 2023

  In this connection, Royal Thai Embassy will hold an in-person oversea vote for all eligible Thai citizens in Slovenia at the Royal Thai Embassy (Cottagegasse 48, 1180 Vienna) during 28 – 30 April 2023. The postal vote will also be organized during 24 April – 2 May 2023.

  Registration for voting is open for Thai nationals residing in Slovenia at https://stat.bora.dopa.go.th/Election/popout/ from today until 9 April 2023. 

 • Preselili smo se / We have moved

  S 1. marcem 2023 se selimo na nov naslov: Barjanska cesta 3, Ljubljana.

  Beginning 1st of March we are moving to a new address: Barjanska cesta 3, Ljubljana.

 • Priznanje Thai SELECT za pristno tajsko kuhinjo odslej tudi v Sloveniji

  Thai Select je priznanje, ki ga podeljuje Ministerstvo za gospodarstvo Kraljevine Tajske, z njim pa jamči za avtentični tajski okus prehrambnih izdelkov in tajskih restavracij na Tajskem in po vsem svetu. Priznanja so razdeljena v štiri kategorije. “Signature” je priznanje, ki ga prejmejo restavracije, kjer strežejo pristno tajsko hrano vrhunske kakovosti, s prefinjeno dekoracijo, prijetnim ambientom in odlično postrežbo. “Classic” priznanja so deležne restavracije, ki dosegajo odličen izbor in kakovost hrane, “Casual” pa restavracije dobre kakovosti, ki ponujajo tajsko hrano z značilnim tajskim okusom, vendar imajo omejeno ponudbo.
  Slednje, “Unique” priznanje pa se podeljuje zgolj restavracijam na Tajskem, ki ponujajo izbrano lokalno hrano, kot je hrana, ki je na primer značilna za severni del Tajske.

  V Sloveniji se s priznanji Thai SELECT lahko pohvali pet restavracij

  S priznanjem “Classic” se lahko pohvali restavracija Chada Thai Cuisine & Bar v Kopru. Gre za restavracijo v lasti prijaznih zakoncev, ki poskrbita za skrbno pripravljeno tajsko hrano z avtentičnim okusom. Postrežejo vam jo v čudovitem ambientu, tako v notranjem delu kot tudi na vrtu.
  V Ljubljani so pri Thai Select pod svoje okrilje vzeli tri restavracije. Restavraciji OnThai in Roza Slon, slednjo najdemo na treh lokacijah, sta prejeli “Casual” priznanje in nudita pristno tajsko izkušnjo. Vsa hrana je pripravljena iz svežih sestavin z eksotičnimi in obenem zdravimi sestavinami po originalnih tajskih receptih. Hrana je lahko postrežena v bistroju ali pa jo vzamete s seboj. Restavracija Chuty’s – Heart of Asia, ki se lahko pohvali še z malce širšo ponudbo, si je prislužila priznanje “Signature”. Vendar pri nobeni od omenjenih vaše borbončice ne bodo ostale razočarane.
  Za tisto najbolj posebno kulinarično izkušnjo pa boste morali obiskati Bled oziroma restavracijo Arroi Restaurant & Lounge, ki ima, tako kot Chuty’s, najvišje priznanje za kakovost in pristnost tajske kuhinje. Široka izbira tajskih jedi, primernih za vsak okus, vas bo popeljala na pravo popotovanje po tajski kulinariki. Posebno pozornost kuharja, ki prihajata s severa Tajske, posvečata pripravi svežih omak, marinad in mešanic zelišč. Značilnost tajske kuhinje je uporaba zdravih sestavin – veliko zelenjave, riža in sadja.
  Več kot dovolj razlogov torej, da tudi v Sloveniji poskusite pravi Pad Thai, Massaman Curry ali mango s sladkim rižem in se prepustite izkušnji pristne tajske kuhinje. Pa dober tek!

  Restavracije v Sloveniji s priznanjem Thai SELECT

 • 30.9.2022 POGOJI ZA VSTOP NA TAJSKO

  Veljavnost: od 1.oktobra 2022

  Pri vstopu na Tajsko ni več potrebno predložiti potrdila o cepljenju ali negativnega rezultata COVID 19 testa.

  Vstop na Tajsko brez vizuma

  V času od 1.oktobra 2022 do 31.marca 2023 se obdobje bivanja za turistično potovanje na Tajsko za državljane R Slovenije do 30 dni podaljša na 45 dni.
  Možno je tudi enkratno podaljšanje bivanja do 30 dni pri Uradu za imigracije na Tajskem.

  Vstop na Tajsko preko kopenskih/morskih mejnih kontrolnih točk brez turističnega vizuma je državljanom R Slovenije dovoljen samo dvakrat v koledarskem letu.
  Potniki, ki vstopajo na Tajsko brez turističnega vizuma, morajo imeti pri sebi ustrezno gotovino v višini 20.000 bahtov na osebo ali 40.00 bahtov na družino.

 • 30.6.2022 POGOJI ZA VSTOP NA TAJSKO

  Veljavnost od 1. julija 2022 dalje

  • registracija preko sistema Thailand Pass ni več potrebna
  • pri vstopu na Tajsko je potrebno predložiti potrdilo o cepljenju ali negativen rezultat COVID 19 testa (PCR ali HAT testa), ki ne sme biti starejši od 72 ur pred potovanjem. Opozorilo: rezultat samotestiranja ne velja.
  • zdravstveno zavarovanje ni več pogoj za vstop na Tajsko
  • letalske družbe bodo preverjale zahtevane
   dokumente pred vstopom na letalo
  • letalske družbe bodo preverjale zahtevane dokumente pred vstopom na letalo

  290132358 377916977768492 7990794450138803704 n

  ZAHTEVE ZA CEPLJENJE

  Trenutno Tajska nima omejenega roka veljavnosti potrdila o cepljenju; če je bilo drugo cepljenje opravljeno najmanj 14 dni pred odhodom, se lahko potrdilo o cepljenju uporabi za vstop na Tajsko ne glede na to, ali so bili potniki cepljeni pred enim ali dvema letoma. Poživitveni odmerek ni potreben.

  Za status »polno cepljeni« veljajo naslednja merila:

  1. Potrdilo o cepljenju mora biti izdano s strani državnega organa, ki vsebuje osebne podatke potnikov (ime, datum rojstva) in podatke o cepivu (ime, številka serije, datumi cepljenja).
  2. Priznana cepiva: 
   • Sinovac (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka morata miniti dva tedna)
   • AstraZeneca (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka morajo miniti 4 tedni)
   • Johnson & Johnson (1 odmerek)
   • Pfizer (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka morajo miniti 3 tedni)
   • Moderna (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka morajo miniti 4 tedni)
   • Sinopharm (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom morajo miniti 3 tedni)
   • Sputnik V (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom morajo miniti 3 tedni)
   • Novavax/Nuvavocid (2 odmerka, med  prvim in drugim odmerkom mora miniti najmanj 14 dni )
   • Medigen (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom morajo miniti 4 tedni )
   • TURKOVAC/EUROCOVAC  (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom morajo miniti 4 tedni)
  1. Od zadnjega odmerka cepiva mora miniti najmanj 14 dni pred potovanjem.
  2. Če je čas med dvema odmerkoma krajši od tistega, ki ga je določil proizvajalec, se potrdilo o cepljenju zavrne.
  3. Kombinacija različnih cepiv je sprejemljiva pod pogojem, da je bilo obdobje med 1. in 2. odmerkom v skladu z obdobjem, ki ga je določil proizvajalec prvega odmerka.
  4. Prebolevniki  lahko predložijo potrdilo o prebolelosti skupaj  z dokazilom o 1 odmerku cepljenja. Čas prejema odmerka cepiva ni določen, prebolevnik je bil lahko cepljen pred ali po okužbi. Brez dokazila o prejemu enega odmerka cepiva, prebolevnik ne velja za polno cepljenega.
  5. Otrokom, mlajšim od 18 let ni potrebno preložiti potrdila o cepljenju, če potujejo s polno cepljenimi starši in če so se preko sistema Thailand Pass registrirali skupaj s straši. 
  6. Otroci, stari med 5 in 18 let, ki potujejo brez staršev, štejejo za polno cepljene, če predložijo potrdilo o cepljenju z enim odmerkom cepiva.

  368069

  MEDNARODNI TRANZITNI LETI preko SUVARNABHUMI ali DON-MUEANG MEDNARODNEGA LETALIŠČA

  Potniki v tranzitu na mednarodnem letališču Suvarnabhumi ali Don-Mueang International Airport, morajo predložiti potrdilo o cepljenju ali negativen rezultat COVID 19 testa (PCR ali HAT testa), ki ne sme biti starejši od 72 ur pred potovanjem. Opozorilo: rezultat samotestiranja ne velja.

  Od 1.juilja 2022 zdravstveno zavarovanje v višini USD 10.000 ni več potrebno.

  S 32546870

 • 15.6.2022 SPREMEMBA POGOJEV ZA VSTOP NA TAJSKO

  Od 1. junija 2022 se ukinja karantena ob vstopu na Tajsko, veljajo pa naslednji pogoji:

  1. Za državljane Kraljevine Tajske

  • Tajskim državljanom se ni potrebno registrirati preko sistema Thailand Pass.
  • Tajski državljani lahko vstopajo na Tajsko brez karantene, če predložijo potrdilo o cepljenju ali negativen rezultat COVID 19 testa (PCR ali HAT opravljenega 72 ur pred letom)
  • Uradniki za priseljevanje ob vstopu na Tajsko lahko zaprosijo za predložitev potrdila o cepljenju, vendar tajski državljani lahko vstopijo na Tajsko tudi brez potrdila
  • Potniki, ki imajo ob vstopu gripi podobne simptome ali imajo temperaturo, bodo morda morali opraviti test na COVID-19 na letališču. Če bo test pozitiven, jih bodo premestili v bolnišnico, kjer bodo zdravniki določili nadaljnje ukrepanje (zdravljenje v bolnišnici, domača karantena itd.).

  2. Tuji državljani

  Tuji državljani se morajo pred potovanjem še vedno registrirati preko sistema Thailand Pass:( https://tp.consular.go.th/).

  • Sistem Thailand Pass bo poenostavljen z naslednjimi novimi funkcijami:
   • QR koda bo izdana takoj v 24 urah po registraciji
   • Tuji državljani morajo ob registraciji v sistem Thailand Pass naložiti vse  zahtevane dokumente (glej spodaj).
   • Ob prijavi na let in ob vstopu na Tajsko morajo tuji državljani predložiti QR kodo, ki so jo pridobili ob registraciji  preko sistema Thailand Pass skupaj z drugimi zahtevanimi dokumenti (glej spodaj) 
   • Preverjanje dokumentov bodo izvajale letalske družbe in tajski uradniki za priseljevanje/ zdravstvo.
   • Letalske družbe lahko zavrnejo vkrcanje na letalo potnikom, ki ne predložijo zahtevanih dokumentov, tudi če imajo QR kodo, ki so jo pridobili ob registraciji preko sistema Thailand Pass.
   • Tuji državljani, ki ob vstopu na Tajsko ne morejo predložiti potrdila o cepljenju ali negativnega rezultata COVID 19 testa, bodo morali opraviti PCR test na letališču.
  • Zahtevani dokumenti za registracijo preko sistema Thailand Pass: 
   • Polno cepljeni tuji državljani 
    • Kopija potnega lista
    • Potrdilo o cepljenju
    • Sklenjeno zdravstveno zavarovanje v višini najmanj 10.000 USD, ki pokriva zdravstvene usluge na Tajskem ves čas bivanja na Tajskem (priporočamo tudi kritje za COVID 19)
   • Necepljeni in nepolno cepljeni tuji državljani 
    • Kopija potnega lista
    • Negativen rezultat COVI 19 testa (PCR ali HAT testa), ki ne sme biti starejši od 72 ur pred potovanjem. Opozorilo: rezultat samotestiranja ne velja.
    • Sklenjeno zdravstveno zavarovanje v višini najmanj 10.000 USD, ki pokriva zdravstvene usluge na Tajskem ves čas bivanja na Tajskem (priporočamo tudi kritje za COVID 19)

  ZAHTEVE ZA CEPLJENJE

  Trenutno Tajska nima omejenega roka veljavnosti potrdila o cepljenju; če je bilo drugo cepljenje opravljeno najmanj 14 dni pred odhodom, se lahko potrdilo o cepljenju uporabi za vstop na Tajsko ne glede na to, ali so bili potniki cepljeni  pred enim ali dvema letoma. Poživitveni odmerek ni potreben.

  Za status »polno cepljeni« veljajo naslednja merila:

  1. Potrdilo o cepljenju mora biti izdano s strani državnega organa, ki vsebuje osebne podatke potnikov (ime, datum rojstva) in podatke o cepivu (ime, številka serije, datumi cepljenja).
  2. Priznana cepiva:
   • Sinovac (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka morata miniti dva tedna)
   • AstraZeneca (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka morajo miniti 4 tedni)
   • Johnson & Johnson (1 odmerek)
   • Pfizer (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka morajo miniti 3 tedni)
   • Moderna (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka morajo miniti 4 tedni)
   • Sinopharm (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom morajo miniti 3 tedni)
   • Sputnik V (2 odmerka, med  prvim  in drugim odmerkom morajo miniti 3 tedni)
   • Novavax/Nuvavocid (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom mora miniti najmanj 14 dni)
   • Medigen (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom morajo miniti 4 tedni)
   • TURKOVAC/EUROCOVAC  (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom morajo miniti 4 tedni)
  3. Od zadnjega odmerka cepiva mora miniti najmanj 14 dni pred potovanjem.
  4. Če je čas med dvema odmerkoma krajši od tistega, ki ga je določil proizvajalec, se potrdilo o cepljenju zavrne.
  5. Kombinacija različnih cepiv je sprejemljiva pod pogojem, da je bilo obdobje med 1. in 2. odmerkom v skladu z obdobjem, ki ga je določil proizvajalec prvega odmerka.
  6. Prebolevniki lahko predložijo potrdilo o prebolelosti skupaj z dokazilom o 1 odmerku cepljenja. Čas prejema odmerka cepiva ni določen, prebolevnik je bil lahko cepljen pred ali po okužbi. Brez dokazila o prejemu enega odmerka cepiva, prebolevnik ne velja za polno cepljenega.
  7. Otrokom, mlajšim od 18 let ni potrebno preložiti potrdila o cepljenju, če potujejo s polno cepljenimi starši in če so se preko sistema Thailand Pass registrirali skupaj s straši.
  8. Otroci, stari med 5 in 18 let, ki potujejo brez staršev, štejejo za polno cepljene, če predložijo potrdilo o cepljenjeu z enim odmerkom cepiva.

  POSTOPEK REGISTRACIJE PREKO SISTEMA THAILAND PASS (HTTPS://TP.CONSULAR.GO.TH/

  1. Splošne informacije:
   • Potniki se morajo registrirati vsaj 24 ur pred potovanjem
   • Otroci, mlajši od 18 let, ki potujejo skupaj s starši, se morajo za pridobitev QR kode registrirati skupaj s starši/skrbniki in ne ločeno.
   • V sistem lahko naložite le dokumente v JPG; JPEG ali PNG obliki, PDF dokumenti niso podprti.
   • Thailand Pass QR kodo bodo potniki prejeli po elektronski pošti. Potniki morajo QR kodo natisniti ali jo shraniti na prenosni napravi (mobitel, tablica, PC) in jo predložiti letalskemu prevozniku ali tajskim organom za priseljevanje.
  2. Dokumenti, ki jih potrebujete za registracijo:
   • Kopija potnega lista
   • Potrdilo o cepljenju
    • Poživitveni odmerek ni potreben
    • Prebolevniki lahko predložijo potrdilo o polnem cepljenju ali potrdilo o prejemu enega odmerka cepiva
   • Sklenjeno zdravstveno zavarovanje v višini najmanj 10.000 USD, ki pokriva zdravstvene usluge na Tajskem ves čas bivanja na Tajskem (priporočamo tudi kritje za COVID 19). Potniki lahko sklenejo zavarovanje tudi preko spletne strani http://covid19.tgia.org/
   • Negativen rezultat COVI 19 testa (PCR ali HAT testa), ki ne sme biti starejši od 72 ur pred potovanjem. (velja za necepljene potnike).
    Rezultat testa je potrebo naložiti ob registraciji v sistem Thailand Pass. Ko se enkrat registrirate, rezultata testa kasneje ne morete več naložiti v sistem.
  3. Težave pri registraciji preko sistema Thailand Pass? Poskusite sledeče:
   • Ko se registrirate, ne uporabljajte hotmail/ outlook elektronskega naslova. Naložite samo JPG, JPEG ali PNG dokumente; PDF dokumenti niso podprti.
   • Prepričajte se, da so vsi naloženi dokumenti jasno berljivi. Dokumenti, ki jih ni moč prebrati, bodo zavrnjeni.
   • Zagotovite, da naložite potrdilo o OBEH odmerkih cepljenja (1/2 in 2/2) razen za cepivo Johnson & Johnson. Registracija samo z drugim odmerkom bo zavrnjena.
   • Če vaša registracija traja predolgo, za poizvedbe o statusu registracije kontaktirajte coe@thaiembassy.at. Da bi vam lahko pomagali, v elektronskem sporočilu navedite naslednje podatke: polno ime in priimek, številka potnega lista, datum prihoda na Tajsko.

  MEDNARODNI TRANZITNI LETI preko SUVARNABHUMI ali DON-MUEANG MEDNARODNEGA LETALIŠČA

  Za potnike v tranzitu na mednarodnem letališču Suvarnabhumi ali Don-Mueang International Airport, (čas do povezovalnega leta ne sme biti daljši od 24 ur / prtljaga mora biti oddana do končne destinacije / potnik ne sme zapustiti tranzitnega območja/ končni cilj je zunaj Tajske) ni potrebna registracija preko platforme Thailand Pass, vendar morajo imeti naslednje dokumente:

  1. Negativen izvid PCR testa, ki ne sem biti starejši kot 72 ur pred letom, potrdilo o cepljenju z dokazilom, da je od zadnjega odmerka minilo več kot 14 dni pred potovanjem
  2. Zdravstveno zavarovanje najmanj v višini 10.000 USD (to ne velja za tajske državljane).

  Potniki v tranzitu, ki morajo zapustiti tranzitno območje, preko urada za priseljevanje (Immigration Office) ali morajo ponovno oddati svojo prtljago, se morajo pred potovanjem registrirati preko sistema Thailand Pass in pridobiti QR kodo.

 • 31.5.2022  NOVI POGOJI ZA VSTOP NA TAJSKO

  Od 1.junija 2022 se ukinja karantena ob vstopu na Tajsko, veljajo pa naslednji pogoji:

  1. Za državljane Kraljevine Tajske
   Tajskim državljanom se ni potrebno registrirati preko sistema Thailand Pass.
   Tajski državljani lahko vstopajo na Tajsko brez karantene, brez predhodno ali ob pristanku opravljenega COVID 19 testa in brez dokazil o cepljenju..
   Uradniki za priseljevanje ob vstopu na Tajsko lahko zaprosijo za predložitev potrdila o cepljenju, vendar tajski državljani lahko vstopijo na Tajsko tudi brez potrdila
   Potniki, ki imajo ob vstopu gripi podobne simptome ali imajo temperaturo, bodo morda morali opraviti test na COVID-19 na letališču. Če bo test pozitiven, jih bodo premestili v bolnišnico, kjer bodo zdravniki določili nadaljnje ukrepanje (zdravljenje v bolnišnici, domača karantena itd.).
  2. Tuji državljani
   Tuji državljani se morajo pred potovanjem še vedno registrirati preko sistema Thailand Pass:( https://tp.consular.go.th/).
   Sistem Thailand Pass bo poenostavljen z naslednjimi novimi funkcijami QR koda bo izdana takoj ob registraciji (brez čakalne dobe).
   Tuji državljani morajo ob registraciji v sistem Thailand Pass naložiti vse zahtevane dokumente (glej spodaj).
   Ob prijavi na let in ob vstopu na Tajsko morajo tuji državljani predložiti QR kodo, ki so jo pridobili ob registraciji preko sistema Thailand Pass skupaj z drugimi zahtevanimi dokumenti (glej spodaj).
   Preverjanje dokumentov bodo izvajale letalske družbe in tajski uradniki za priseljevanje/ zdravstvo. Letalske družbe lahko zavrnejo vkrcanje na letalo potnikom, ki ne predložijo zahtevanih dokumentov, tudi če imajo QR kodo, ki so jo pridobili ob registraciji preko sistema Thailand Pass.
   Tuji državljani, ki ob vstopu na Tajsko ne morejo predložiti potrdila o cepljenju ali negativnega rezultata COVID 19 testa, bodo morali opraviti PCR test na letališču.
   Zahtevani dokumenti za registracijo preko sistema Thailand Pass:
   Polno cepljeni tuji državljani:
   – Kopija potnega lista
   – Potrdilo o cepljenju
   – Sklenjeno zdravstveno zavarovanje v višini najmanj 10.000 USD, ki pokriva zdravstvene usluge na Tajskem ves čas bivanja na Tajskem (priporočamo tudi kritje za COVID 19)
   Necepljeni in nepolno cepljeni tuji državljani:
   – Kopija potnega lista
   – Negativen rezultat COVI 19 testa (PCR ali HAT testa), ki ne sme biti starejši od 72 ur pred potovanjem. Opozorilo: rezultat samotestiranja ne velja.
   – Sklenjeno zdravstveno zavarovanje v višini najmanj 10.000 USD, ki pokriva zdravstvene usluge na Tajskem ves čas bivanja na Tajskem (priporočamo tudi kritje za COVID 19)

  ZAHTEVE ZA CEPLJENJE
  Trenutno Tajska nima omejenega roka veljavnosti potrdila o cepljenju; če je bilo drugo cepljenje opravljeno najmanj 14 dni pred odhodom, se lahko potrdilo o cepljenju uporabi za vstop na Tajsko ne glede na to, ali so bili potniki cepljeni pred enim ali dvema letoma. Poživitveni odmerek ni potreben.

  Za status »polno cepljeni« veljajo naslednja merila:
  1. Potrdilo o cepljenju mora biti izdano s strani državnega organa, ki vsebuje osebne podatke potnikov (ime, datum rojstva) in podatke o cepivu (ime, številka serije, datumi cepljenja).
  2. Priznana cepiva:
  – Sinovac (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka morata minitidva tedna)

  – AstraZeneca (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka morajo miniti 4 tedni)

  – Johnson & Johnson (1 odmerek)

  – Pfizer (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka morajo miniti 3 tedni)

  – Moderna (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka morajo miniti 4 tedni)

  – Sinopharm (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom morajo miniti 3 tedni)

  – Sputnik V (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom morajo miniti 3 tedni)

  – Novavax/Nuvavocid (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom mora miniti najmanj 14 dni )

  – Medigen (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom morajo miniti 4 tedni )

  – TURKOVAC/EUROCOVAC (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom morajo miniti 4 tedni).
  3. Od zadnjega odmerka cepiva mora miniti najmanj 14 dni pred potovanjem.
  4. Če je čas med dvema odmerkoma krajši od tistega, ki ga je določil proizvajalec, se potrdilo o cepljenju zavrne.
  5. Kombinacija različnih cepiv je sprejemljiva pod pogojem, da je bilo obdobje med 1. in 2. odmerkom v skladu z obdobjem, ki ga je določil proizvajalec prvega odmerka.
  6. Prebolevniki lahko predložijo potrdilo o prebolelosti skupaj z dokazilom o 1 odmerku cepljenja. Čas prejema odmerka cepiva ni določen, prebolevnik je bil lahko cepljen pred ali po okužbi. Brez dokazila o prejemu enega odmerka cepiva, prebolevnik ne velja za polno cepljenega.
  7. Otrokom, mlajšim od 18 let ni potrebno preložiti potrdila o cepljenju, če potujejo s polno cepljenimi starši in če so se preko sistema Thailand Pass registrirali skupaj s straši.
  8. Otroci, stari med 5 in 18 let, ki potujejo brez staršev, štejejo za polno cepljene, če predložijo potrdilo o cepljenjeu z enim odmerkom cepiva.

  POSTOPEK REGISTRACIJE PREKO SISTEMA THAILAND PASS (HTTPS://TP.CONSULAR.GO.TH/)
  1. Splošne informacije:
  – QR koda bo izdana takoj ob registraciji (beez čakalne dobe)
  – Otroci, mlajši od 18 let, ki potujejo skupaj s starši, se morajo za pridobitev QR kode registrirati skupaj s starši/skrbniki in ne ločeno.
  – V sistem lahko naložite le dokumente v JPG; JPEG ali PNG obliki, PDF dokumenti niso podprti.
  – Thailand Pass QR kodo bodo potniki prejeli po elektronski pošti. Potniki morajo QR kodo natisniti ali jo shraniti na prenosni napravi (mobitel, tablica, PC) in jo predložiti letalskemu prevozniku ali tajskim organom za priseljevanje.
  2. Dokumenti, ki jih potrebujete za registracijo:
  – Kopija potnega lista
  – Potrdilo o cepljenju:

  • Poživitveni odmerek ni potreben
  • Prebolevniki lahko predložijo potrdilo o polnem cepljenju ali potrdilo o prejemu enega odmerka cepiva, ki so ga

  – Sklenjeno zdravstveno zavarovanje v višini najmanj 10.000 USD, ki pokriva zdravstvene usluge na Tajskem ves čas bivanja na Tajskem (priporočamo tudi kritje za COVID 19). Potniki lahko sklenejo zavarovanje tudi preko spletne strani http://covid19.tgia.org/
  – Negativen rezultat COVID 19 testa (PCR ali HAT testa), ki ne sme biti starejši od 72 ur pred potovanjem. (velja za necepljene potnike).
  Rezultat testa je potrebo naložiti ob registraciji v sistem Thailand Pass. Ko se enkrat registrirate, rezultata testa kasneje ne morete več naložiti v sistem.

  Težave pri registraciji preko sistema Thailand Pass?
  Poskusite sledeče:
  – Ko se registrirate, ne uporabljajte hotmail/ outlook elektronskega naslova. Naložite samo JPG, JPEG ali PNG dokumente; PDF dokumenti niso podprti.
  – Prepričajte se, da so vsi naloženi dokumenti jasno berljivi. Dokumenti, ki jih ni moč prebrati, bodo zavrnjeni.
  – Zagotovite, da naložite potrdilo o OBEH odmerkih cepljenja (1/2 in 2/2) razen za cepivo Johnson & Johnson. Registracija samo z drugim odmerkom bo zavrnjena.
  – Če vaša registracija traja predolgo, za poizvedbe o statusu registracije kontaktirajte coe@thaiembassy.at. Da bi vam lahko pomagali, v elektronskem sporočilu navedite naslednje podatke: polno ime in priimek, številka potnega lista, datum prihoda na Tajsko.

  MEDNARODNI TRANZITNI LETI preko SUVARNABHUMI ali DON-MUEANG MEDNARODNEGA LETALIŠČA

  Za potnike v tranzitu na mednarodnem letališču Suvarnabhumi ali Don-Mueang International Airport, (čas do povezovalnega leta ne sme biti daljši od 24 ur / prtljaga mora biti oddana do končne destinacije / potnik ne sme zapustiti tranzitnega območja/ končni cilj je zunaj Tajske) ni potrebna registracija preko platforme Thailand Pass, vendar morajo imeti naslednje dokumente:

  1. Negativen izvid PCR testa, ki ne sem biti starejši kot 72 ur pred letom, potrdilo o cepljenju z dokazilom, da je od zadnjega odmerka minilo več kot 14 dni pred potovanjem
  2. Zdravstveno zavarovanje najmanj v višini 10.000 USD (to ne velja za tajske državljane).

  Potniki v tranzitu, ki morajo zapustiti tranzitno območje, preko urada za priseljevanje (Immigration Office) ali morajo ponovno oddati svojo prtljago, se morajo pred potovanjem registrirati preko sistema Thailand Pass in pridobiti QR kodo.

 • TRI DESETLETJA TAJSKO-SLOVENSKIH ODNOSOV

  V petek, 6.maja,  je v Kopru potekal prvi v nizu dogodkov ob praznovanju 30-letnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Tajsko in Slovenijo. Veleposlanica Kraljevine Tajske za Slovenijo gospa Morakot Sriswasdi je v čast temu jubileju v Kopru gostila druženje ob pristni tajski kulinariki.

  V svojem nagovoru je gospa veleposlanica Morakot Sriswasdi poudarila: »Skozi gastronomska in kulinarična doživetja se lahko učimo kulturne dediščine, lokalne modrosti in načina življenja drugih držav, skupnosti in ljudstev. Skupne izkušnje in kulturni pridih zbližujejo narode naših dveh držav. Narodna kuhinja je do neke mere tudi podoba oziroma »ambasador« svoje države«. Chef Somphob Najai je zato pred gosti skuhal tri pristne tajske jedi in z zbranimi podelil tudi recepte zanje. 

 • 28.4.2022  SPREMENJENI POGOJI ZA VSTOP NA TAJSKO

  Registracija preko sistema  Thailand Pass za potnike, ki bodo na Tajsko vstopali po 1.maju 2022 pod novimi pogoji za vstop na Tajsko bo odprta od 29. aprila 2022 dalje(00.01 po tajskem času)

  Od 1.maja 2022 veljajo novi pogoji za vstop na Tajsko: 

  1. Polno cepljeni potniki morajo:

  • Opraviti registracijo preko sistema Thailand Pass
  • Priložiti zahtevane dokumente vključno s potrdilom o cepljenju
  • Priložiti dokazilo o sklenjenem zdravstvenem zavarovanju v višini najmanj 10.000 USD, ki pokriva zdravstvene usluge na Tajskem (to ne velja za tajske državljane) 
  • PCR COVID-19 test, tako pred potovanjem kot ob prihodu na Tajsko ni več potreben 

  2. Necepljeni potniki

  • Možnost 1 – vstop brez karantene za potnike z negativnim PCR testom, ki ne sme biti starejši kot 72 ur pred potovanjem, potniki morajo
   • Opraviti registracijo preko sistema Thailand Pass
   • Priložiti zahtevane dokumente, vključno s potnim listom in negativnim rezultatom opravljenega PCR testa, opravljenega v času 72 ur pred letom 
   • Priložiti dokazilo o sklenjenem zdravstvenem zavarovanju v višini najmanj 10.000 USD; ki pokriva zdravstvene usluge na Tajskem (ne velja za tajske državljane)
   • Kakršenkoli COVID-19 testiranje po prihodu na Tajsko ni več potrebno
   • OPOZORILO Potniki, ki so že pridobili QR kodo za vstop na Tajsko po shemi AQ (Alternativna karantena) in bi želeli vstopiti na Tajsko brez karantene, se morajo ponovno registrirati preko sistema Thailand Pass 
  • Možnost  2 – Potniki, ki ne morejo opraviti PCR testa v 72 urah pred potovanjem ali želijo ob prihodu v 5- dnevno karanteno morajo:
   • Opraviti registracijo preko sistema Thailand Pass
   • Priložiti zahtevane dokumente, vključno s potnim listom, ter dokazilo ter dokazilo o plačilu 5-dnevnega bivanja v AQ hotelu (vključno z 1 PCR testom)
   • Priložiti dokazilo o sklenjenem zdravstvenem zavarovanju v višini najmanj 10.000 USD; ki pokriva zdravstvene usluge na Tajskem (ne velja za tajske državljane)
   • Potniki PCR test opravijo 4.ali 5. dan bivanja na Tajskem med 5-dnevno obvezno karanteno v AQ hotelu
   • OPOZORILO – Potnikom, ki so že pridobili veljavno QR kodo po tej shemi, se ni potrebno ponovno registrirati preko sistema Thailand Pass. 
  • Vsi potniki, ki želijo vstopiti na Tajsko morajo potovanje registrirati preko sistema “Thailand Pass” (http://tp.consular.go.th)  NAJMANJ  2 DNI PRED DATUMOM POTOVANJA
   • Ob uspešni registraciji boste po elektronski pošti prejeli QR kodo, ki jo boste morali predložiti ob prihodu na Tajsko.
   • Registracijo odobrijo tajski zdravstveni organi, ki lahko zavrnejo registracijo, če so dokumenti nepopolni. 
   • Potniki morajo ob registraciji izbrati eno od shem po kateri bodo vstopali na Tajsko (Test&Go, Sandox ali alternativna karantena (AQ). QR koda je izdana le za določeno shemo in se ne more uporabiti za drugo shemo.
   • Potniki, ki že imajo QR kodo za vstop po shemi Sandbox ali AQ, vendar želijo vstopati po shemi Test&Go, SE MORAJO PONOVNO REGISTRIRATI za novo QR kodo.

  OB PRIHODU NA TAJSKO MORAJO POTNIKI PRELOŽITI NASLEDNJE DOKUMENTE 

  1. QR kodo, ki jo pridobijo z registracijo preko sistema Thailand Pass http ://tp.consular.go.th
  • Vsi potniki se morajo preko sistema Thailand Pass registrirati vsaj 2 dni pred potovanjem
  • Otroci, mlajši od 18 let, ki potujejo s starši, se morajo  za QR kodo registrirati skupaj s starši/skrbniki in ne ločeno.
  • Težave pri registraciji preko sistema Thailand Pass? Poskusite sledeče:
  • Ko se registrirate, ne uporabljajte hotmail/ outlook elektronskega naslova. Naložite samo JPG, JPEG ali PNG dokumente; PDF dokumenti niso podprti.
  • Prepričajte se, da so vsi naloženi dokumenti jasno berljivi. Dokumenti, ki jih ni moč prebrati, bodo zavrnjeni.
  • Zagotovite, da naložite potrdilo o OBEH odmerkih cepljenja (1/2 in 2/2) razen za cepivo Johnson & Johnson. Registracija samo z drugim odmerkom bo zavrnjena.
  • Prepričajte se, da ste naložili dokazilo o hotelski rezervaciji (pri hotelih AQ), ki vključuje prevoz z letališča in test PCR
  • Če vaša registracija traja predolgo, za poizvedbe o statusu registracije kontaktirajte coe@thaiembassy.at. Da bi vam lahko pomagali, v elektronskem sporočilu navedite  naslednje podatke: polno ime in priimek, številka potnega lista, datum prihoda na Tajsko.
  1. Potrdilo o cepljenju 
  • Izdano s strani državnega organa, ki vsebuje osebne podatke potnikov (ime, datum rojstva) in podatke o cepivu (ime, številka serije, datumi cepljenja).
  • Brez potrdila o cepljenju morajo potniki ob prihodu na Tajsko v 10 dnevno karanteno v  enega od AQ hotelov.
  • Priznana cepiva: 
  • Sinovac (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka mora miniti dva tedna) / AstraZeneca (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka mora miniti 4 tedne) / Johnson & Johnson (1 odmerek) / Pfizer (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka mora miniti 3 tedne) / Moderna (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka mora miniti 4 tedne) / Sinopharm (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom mora miniti 3 tedne) / Sputnik V (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom mora miniti 3 tedne), Novavax/Nuvavocid (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom mora miniti 14) / Medigen (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom morajo miniti 4 tedni )
  • Če je čas med dvema odmerkoma krajši od tistega, ki ga je določil proizvajalec, se potrdilo o cepljenju zavrne.
  • Kombinacija različnih cepiv je sprejemljiva pod pogojem, da je bilo obdobje med 1. in 2. odmerkom v skladu z obdobjem, ki ga je določil proizvajalec prvega odmerka.
  • Prebolevniki  lahko predložijo potrdilo o prebolelosti skupaj  z dokazilom o 1 odmerku cepljenja. Čas prejema odmerka cepiva ni določen, prebolevnik je bil lahko cepljen pred ali po okužbi.
  • Otrokom mlajšim od 12 let, ki potujejo s starši, ni potrebno predložiti potrdila o cepljenju
  • Otrokom starejšim  od 12 in mlajšim od 18 let ni potrebno predložiti potrdila o cepljenju, če potujejo skupaj  s starši. Če potujejo sami, morajo predložiti potrdilo o cepljenju z enim odmerkom.  
  1. Rezervacija hotela, ki izpolnjuje zahteve glede na izbrano shemo
  • Alternativna karantena (5 DNI)

  Hotelska rezervacija AQ za 5-dnevno karanteno (za cepljene potnike in necepljene potnike), vključno z 1 PCR testom,  prevoz z letališča do hotela, in dokazilo o polnem predplačilu ali plačilu depozita v višini najmanj 15.000 THB

  1. Zdravstveno zavarovanje v angleškem jeziku v višini najmanj 10.000 USD za ves čas bivanja na Tajskem
  1. Veljaven vizum ali  re-entry permit; za turistično potovanje do 30 dni državljani Republike Slovenije vizuma ne potrebujejo,

  MEDNARODNI TRANZITNI LETI  preko  SUVARNABHUMI ali  DON-MUEANG MEDNARODNEGA  LETALIŠČA

  1. Potniki v tranzitu  na mednarodnem letališču  Suvarnabhumbi ali  Don-Mueang International Airport (čas do povezovalnega leta ne sme biti daljši od 24 ur / prtljaga mora biti oddana do končne destinacije / potnik ne sme zapustiti tranzitnega območja/ končni cilj je zunaj Tajske) ni potrebna registracija preko platforme Thailand Pass, vendar morate imeti naslednje dokumenta

  2. Negativen izvid PCR testa, ki ne sem biti starejši kot 72 ur pred letom, potrdilo o cepljenju z dokazilom, da je od zadnjega odmerka minilo več kot 14 dni pred potovanjem

  3. Zdravstveno zavarovanje najmanj v višini 50.000 USD.

 • 20.4.2022 MOBILE CONSULAR SERVICES FOR THE THAI COMMUNITY IN SLOVENIA ON FRIDAY, 6TH OF MAY, 2022

  Sporočamo, da lahko državljani Kraljevine Tajske urejajo upravne zadeve v Ljubljani dne 6. maja 2022 med 09.00 – 15.00 uro v prostorih Generalnega konzulata Kraljevine Tajske, Pražakova 12. Velja za urejanje e-aplikacije za potni list, osebno izkaznico, overitve, posvetovanje.

  For Thai Community in Slovenia: the annual visit of the Consular Mobile Unit from the Royal Thai Embassy in Vienna will be present on Friday, 6 May 2022, from 09.00-15.00 o’clock at the premises of the Royal Thai Consulate-General, Pražakova 12, Ljubljana. The services will include processing e-passport applications, Thai ID card issuance, legislation, and consular consultation. Attached is the Embassy’s Announcement.

  Thai version:

 • 31.3.2022 SPREMEMBE POGOJEV ZA VSTOP  NA TAJSKO

  Spremembe stopijo v veljavo s 1.4.2022

  1.  Potnikom za vstop na Tajsko ni več potrebno predložiti negativnega PCR testa za vkrcanje na letalo. 

        Kljub temu, pa nekatere letalske družbe ta pogoj zahtevajo, zato potnikom 

        svetujemo, da natančno preučijo politike svojih letalskih prevoznikov.

  1. Skrajšanje trajanja karantene in števila zahtevanih PCR testov

  Trajanje karantene za shemo alternativne karantene (AQ) se je skrajšalo na 7 dni (namesto dosedanjih 10 dni) za necepljene potnike in na 5 dni (namesto dosedanjih 7 dni) za cepljene potnike.

             Po shemi alternativna  karantena (AQ), se odslej zahteva samo 1 PCR test 

             (namesto dosedanjih 2 dni).

  1. Nadaljnja sprostitev sheme SANDBOX, potniki, ki vstopajo po shemi SANDBOX, morajo ostati na posameznem območju le 5 dni (namesto dosedanjih 7dni), potem lahko odpotujejo v druge dele Tajske.
  2. Ministrstvo za javno zdravje Kraljevine Tajske je na seznam sprejetih cepiv dodalo cepivo Novavax/Nuvavocid (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom mora 14 dni).

  Shema za vstop na Tajsko:
  https://konzulatkraljevinetajske.si/wp-content/uploads/2022/04/Schemes-for-Entering-Thailand_1-April-2022.pdf

 • 28.2.2022  POGOJI ZA VSTOP NA TAJSKO

  Vsi potniki, ki želijo vstopiti na Tajsko morajo potovanje registrirati preko sistema “Thailand Pass” (http://tp.consular.go.th)  NAJMANJ  7 DNI PRED DATUMOM POTOVANJA.

  –        Ob uspešni registraciji boste po elektronski pošti prejeli QR kodo, ki jo boste morali predložiti ob vkrcanju na letalo in prihodu na Tajsko.

  –        Registracijo odobri tako hotel, ki ste g arezervirali kot  tajski zdravstveni organi, ki lahko zavrnejo registracijo, če so dokumenti nepopolni.

  –    Prepozne registracije bodo zavrnjene.

  –        Potniki morajo ob registraciji izbrati eno od shem po kateri bodo vstopali na Tajsko (Test&Go, Sandox ali alternativna karantena (AQ). QR koda je izdana le za določeno shemo in se ne more uporabiti za drugo shemo.

  –        Potniki, ki že imajo QR kodo za vstop po shemi Sandbox ali AQ, vendar želijo vstopati po shemi Test&Go, SE MORAJO PONOVNO REGISTRIRATI za novo QR kodo.

  –   Če bo registracija zaradi kakršnegakoli razloga zavrnjena (napačno ime, številka potneg alista, hotela, itd.), se morate ponovno registrirati. Ko je registracija enkrat oddana, ne morete spreminjati podatkov.

   Od 1. marca 2022 lahko potniki vstopajo na Tajsko po 3 shemah:

  1.  Shema TEST&GO (vstop brez karantene) 

  –        Potniki morajo biti polno cepljeni vsaj 14 dni pred potovanjem

  –        Brez karantene, z vnaprej rezervirano in plačano bivanje v SHA Extra+ ali AQ hotelu za  eno noč (na dan prihoda na Tajsko)

  –        Hotelska rezervacija mora vsebovati 

                                prevoz z letališča do hotela

         1 PCR test (RT-PCR)

  1 HAT (ATK)  test  za samotestiranje

        Potniki za Phuket/Phang-Nga/ morajo rezervirati in vnaprej                       plačati PCR test  in HAT test za samotestiranje preko spletne strani www.thailandpsas.com (Potniki , ki potujejo v druge predele Tajske ali Bangkok morajo teste rezervirati v hotelu, kjer bodo prebivali).

  –        Potniki morajo bivati v hotelu, dokler čakajo na rezultat PCR testa 

                           Želite vstopiti po shemi Test&Go  na Phuket?

  Potniki, ki na Phuket vstopajo po shemi Test&Go morajo rezervirati let neposredno na Phuket. Transfer  preko Bangkok Suvarnabhumi Airport je možen le  z zaprtimi leti na Phuket.

  –        Seznam SHA Extra+ najdete na spletni strani https://web.thailandsha.com/shaextraplus

  –        Seznam AQ hotelov najdete na spletni strani Veleposlaništva Kraljevine Tajske na Dunaju

  –        Potniki morajo imeti sklenjeno zdravstveno zavarovanje najmanj v višini 20.000 USD ves čas bivanja na Tajskem

  –        Pred potovanjem morajo predložiti negativen rezultat PCR testa, ki ne sme biti starejši od 72 ur pred vkrcanjem na letalo (razen izjem)

  2 . Vstop na Tajsko po shemi alternativna karantena (AQ-Alternative Quarantine)

  1.   7-dnevna karantena v AQ namestitvi za polno cepljene potnike

  2. 10- dnevna karantena v AQ namestitvi  za necepljene potnike

  –        Hotelska rezervacija  mora vsebovati plačilo za  2 PCR testa, prevoz z letališča do hotela in 3 obroke dnevno (polni penzion)

  –        Seznam AQ hotelov najdete na spletni strani Veleposlaništva Kraljevine Tajske na Dunaju

  –        Potniki morajo imeti sklenjeno zdravstveno zavarovanje najmanj v višini 20.000 USD ves čas bivanja na Tajskem

  –        Pred potovanjem morajo predložiti negativen rezultat PCR testa, ki ne sme biti starejši kot 72 ur pred vkrcanjem na letalo (razen izjem)

  3. Programi Sandbox (potniki morajo biti polno cepljeni vsaj 14 dni pred potovanjem)

                      Sandbox območja:

                    –   Phuket, Krabi, Phang-Nga

                    –   Suart Thani (Samui, Koh Tao, Koh Phangan)

      –   Chon Buri (Bang Lamung, Pattaya, Si Racha, Si Chang, and Sattahip – samo Na Jomtien in  Bang Saray)       

  –        Potniki morajo biti polno cepljeni vsaj 14 dni pred potovanjem

  –        Brez karantene, vendar je bivanje 7 dni omejeno na posamezno območje, potem lahko odpotujte v druge dele Tajske

      – Rezervacija in plačilo hotela SHA Ekstra + za najmanj 7 dni na     posameznem območju

                        – V hotelski rezervaciji mora biti vključen prevoz z letališča do hotela

                        – Seznam hotelov SHA Ekstra + hotelov najdete na spletni strani:  https://web.thailandsha.com/shaextraplus

                  – Potniki morajo predložiti potrdilo o vnaprejšnjem plačilu 1  PCR testa 1 HAT test za samotestiranje

                        – Potniki za  Phuket, Krabi, Phang-Nga morajo vnaprej rezervirati in plačati 2 PCR testa na spletni strani https://www.thailandpsas.com/

             – Za druga območja morajo biti testi rezervirani in plačani preko SHA Extra + hotela, v rezervaciji mora biti izrecno navedeno tudi plačilo testov

       – Potniki morajo imeti sklenjeno zdravstveno zavarovanje najmanj v višini 20.000 USD ves čas bivanja na Tajskem

                   – Pred potovanjem morajo predložiti negativen rezultat PCR testa, ki ne sme biti starejši kot 72 ur pred vkrcanjem na letalo (razen izjem)

  Vstopne točke

  –        Z letalom preko Phuket International Airport na  Krabi, Phang-Nga, Phuket

  –        Z letalom preko Krabi International Airport na  Krabi

  –        Z letalom preko Bangkok Suvarnabhumi Airport z zaprtimi leti na Ko Samui ali Phuket

  –        Z letalom preko letališča Suvarnabhumi in potem nadaljevanje poti  z vnaprej dogovorjenim prevozom na zaprti poti do Bang Lamung, Pattaya, Si Racha, Si Chang in Sattahip – samo Na Jomtien in Bang Saray – v Chon Buriju in Ko Chang v Tratu.

  Za več informacij obiščite: https://www.tatnews.org


  OB PRIHODU NA TAJSKO MORAJO POTNIKI PREDLOŽITI NASLEDNJE DOKUMENTE (OD 28.FEBRUARJA 2022)

  273492566 289953286564862 2318133151427379830 n

  1.      QR kodo, ki jo pridobijo z registracijo preko sistema Thailand Pass 

  http ://tp.consular.go.th

  –        Vsi potniki se morajo preko sistema Thailand Pass registrirati vsaj 7 dni pred potovanjem

  –        Otroci, mlajši od 18 let, ki potujejo s starši, se morajo  za QR kodo registrirati skupaj s starši/skrbniki in ne ločeno.

  –        Težave pri registraciji preko sistema Thailand Pass? Poskusite sledeče:

  o   Ko se registrirate, ne uporabljajte hotmail/ outlook elektronskega naslova. Naložite samo JPG, JPEG ali PNG dokumente; PDF dokumenti niso podprti.

  o   Prepričajte se, da so vsi naloženi dokumenti jasno berljivi. Dokumenti, ki jih ni moč prebrati, bodo zavrnjeni.

  o   Zagotovite, da naložite potrdilo o OBEH odmerkih cepljenja (1/2 in 2/2) razen za cepivo Johnson & Johnson. Registracija samo z drugim odmerkom bo zavrnjena.

  o   Prepričajte se, da ste naložili dokazilo o hotelski rezervaciji (pri hotelih AQ ali SHA+), ki vključuje prevoz z letališča in test PCR

  2.     Potrdilo o cepljenju 

  –        Izdano s strani državnega organa, ki vsebuje osebne podatke potnikov (ime, datum rojstva) in podatke o cepivu (ime, številka serije, datumi cepljenja).

  –        Brez potrdila o cepljenju morajo potniki ob prihodu na Tajsko v 10 dnevno karanteno v  enega od AQ hotelov.

  –        Priznana cepiva: 

  –        Sinovac (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka mora miniti dva tedna) / AstraZeneca (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka mora miniti 4 tedne) / Johnson & Johnson (1 odmerek) / Pfizer (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka mora miniti 3 tedne) / Moderna (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka mora miniti 4 tedne) / Sinopharm (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom mora miniti 3 tedne) / Sputnik V (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom mora miniti 3 tedne).

  –        Če je čas med dvema odmerkoma krajši od tistega, ki ga je določil proizvajalec, se potrdilo o cepljenju zavrne.

  –        Kombinacija različnih cepiv je sprejemljiva pod pogojem, da je bilo obdobje med 1. in 2. odmerkom v skladu z obdobjem, ki ga je določil proizvajalec prvega odmerka.

  –        Prebolevniki  lahko predložijo potrdilo o prebolelosti skupaj  z dokazilom o 1 odmerku cepljenja. Čas prejema odmerka cepiva ni določen, prebolevnik je bil lahko cepljen pred ali po okužbi.

  –        Otrokom mlajšim od 12 let, ki potujejo s starši, ni potrebno predložiti potrdila o cepljenju

  –        Otrokom starejšim  od 12 in mlajšim od 18 let ni potrebno predložiti potrdila o cepljenju, če potujejo skupaj  s starši. Če potujejo sami, morajo predložiti potrdilo o cepljenju z enim odmerkom.  

  3.     Rezervacija hotela, ki izpolnjuje zahteve glede na izbrano shemo

  –        TEST&GO (brez karantene)

  Vnaprejšnja rezervacija in plačilo bivanja v hotelu SHA Extra+ ali AQ za  1 noč, ki vključuje prevoz z letališča do hotela, 1  PCR test in 1 HAT test za samotestiranje

  –        Sandbox (brez karantene, vendar je potovanje omejeno na posamezno območje)

  Rezervacija in plačilo hotela SHA Ekstra + za najmanj 7 dni, prevoz z letališča do hotela in vnaprejšnje plačilo 1 PCR testa in 1 HAT testa za samotestiranje

                      Pri rezervaciji mora biti predloženo  tudi dokazilo o polnem     predplačilu ali plačilu depozita v višini najmanj 15.000 THB.

                       Po shemi Phuket Sandbox je potrebno rezervirati in plačati PCR testa preko spletne strani https://www.thailandpsas.com/

  –        Alternativna karantena (7 ali 10 dni)

  Hotelska rezervacija AQ za 7-dnevno karanteno (za cepljene potnike) ali 10 dni (za necepljene potnike), vključno z 2 PCR testoma,  prevoz z letališča do hotela, in dokazilo o polnem predplačilu ali plačilu depozita v višini najmanj 15.000 THB

  4. Zdravstveno zavarovanje v angleškem jeziku v višini najmanj 20.000 USD za ves čas bivanja na Tajskem

                Potniki lahko sklenjeno zdravstveno zavarovanje tudi preko povezave: http://covid19.tgia.org/

  5. Negativen rezultat PCR testa, opravljenega največ 72 ur pred odhodom.

                    Otroci, mlajši od 6 let PCR testa ne potrebujejo.

                      Tisti, ki so COVID preboleli, in je od okužbe minilo  najmanj 14 dni  in ne več kot 3 mesece pred potovanjem lahko predložijo potrdilo o prebolelosti, tudi če je rezultat PCR   testa pozitiven. Prosimo preverite pri letalskem prevozniku, kakšne pogoje zahteva za vkrcanje na letalo.

  6.     Veljaven vizum ali  re-entry permit; za turistično potovanje do 30 dni državljani Republike Slovenije vizuma ne potrebujejo,

  Opozorila za potnike na Phuket in Samui

  Notranji prevoz iz Bangkoka v Samui/Phuket je možen SAMO z leti ZAPRTIMI LETI (če so na voljo). Letalska karta  mora biti izdana z isto rezervacijo, hkrati z mednarodnim letom v Bangkok in odobrenim povezovalnim letom Bangkok-Samui.  Potniki morajo prtljago oddati na začetnem letališču in jo prevzeti na ciljnem letališču, saj potniki ne bodo smeli zapustiti tranzitnega območja, da bi ponovno oddali prtljago.

  MEDNARODNI TRANZITNI LETI  preko  SUVARNABHUMI ali  DON-MUEANG MEDNARODNEGA  LETALIŠČA

  1. Za potnike v tranzitu  preko mednarodnega  letališča  Suvarnabhumbi ali  Don-Mueang International Airport (čas do povezovalnega leta ne sme biti daljši od 24 ur / prtljaga mora biti oddana do končne destinacije / potnik ne sme zapustiti tranzitnega območja/ končni cilj je zunaj Tajske) ni potrebna registracija preko platforme Thailand Pass, vendar morajo imeti naslednje dokumente

  • Negativen izvid PCR testa, ki ne sme biti starejši kot 72 ur pred letom ali potrdilo o cepljenju z dokazilom, da je od zadnjega odmerka minilo več kot 14 dni pred potovanjem
  •  Zdravstveno zavarovanje najmanj v višini 50.000 USD.
 • 22.12.2021 Začasna ukinitev sheme TEST&GO in SANDBOX (razen Phuket Sandbox)

  Od 22.12. 2021 od 00.00 ure do nadaljnjega ni več mogoča registracija preko Thailand Pass sistema za vstop na Tajsko po shemi TEST&GO in SANDBOX (razen Phuket Sandbox).

  Za pridobitev QR kode ob registraciji preko Thailand Pass sistema veljajo naslednji ukrepi:

  1. Potniki, ki so že prejeli QR kodo Thailand Pass, lahko vstopijo na Tajsko po shemi, ki so jo registrirali.
  2. Potniki, ki so se registrirali, vendar še niso prejeli svoje QR kode, morajo počakati, da se njihova registracija v Thailand Pass sistemu obravnava/odobri. Po odobritvi lahko vstopijo na Tajsko po shemi, ki so jo registrirali.
  3. Do nadaljnjega se ni moč prijaviti za  vstop po shemi TEST&GO in  SANDBOX  (razen Phuket Sandbox). Vstop na Tajsko je trenutno mogoč samo v okviru obvezne karantene (AQ) ali po shemi PHUKET SANDBOX.
  4. Potniki, ki so prispeli na Tajsko ali bodo prispeli na Tajsko v okviru programa TEST&GO ali SANDBOX, morajo opraviti  še drugi  PCR test v objektih, ki jih določi vlada (brez dodatnih stroškov).

 • 16.12.2021 SPREMENJENI POGOJI ZA VSTOP NA TAJSKO

  Od  16. decembra 2021, veljajo naslednje spremembe ob vstopu na Tajsko

  • Opravljen PCR test pred potovanjem 
   • Otrokom, mlajšim od 6 let, ki potujejo skupaj s starši ni potrebno opraviti  PCR testa pred potovanjem
   • Tisti, ki so COVID preboleli in je od okužbe minilo najmanj 14 dni  in ne več kot 3 mesece pred potovanjem lahko predložijo potrdilo o prebolelosti, tudi če je rezultat PCR testa pozitiven..
  • Potrdilo o cepljenju
   • Otrokom starejšim  od 12 in mlajšim od 18 let ni potrebno predložiti potrdila o cepljenju, če potujejo skupaj  s starši. Če potujejo sami, morajo predložiti potrdilo o cepljenju z enim odmerkom.  
   • Tisti, ki so COVID preboleli,  lahko predložijo potrdilo o okužbi/prebolelosti ter potrdilo o cepljenju z enim odmerkom. Cepljeni so lahko pred ali po okužbi
  • Registracija preko sistema Thailand Pass
   • Otroci, mlajši od 18 let, ki potujejo skupaj s  starši se morajo za pridobitev QR kode registrirati skupaj s starši in ne posebej.

  Pogoji, ki veljajo od  1. novembra 2021

  • Potniki iz Slovenije  lahko  vstopajo na Tajsko brez karantene, ob predložitvi dokazila, da so polno cepljeni(od zadnjega odmerka cepiva mora miniti vsaj 14 dni) in so bili pred potovanjem vsaj 21 zaporednih dni v Sloveniji.
  • Potniki morajo imeti vnaprej plačano 1-dnevno rezervacijo AQ ali SHA+ hotela vključno z 1 PCR testom in enim HAG testom
  • Potniki morajo imeti sklenjeno zdravstveno zavarovanje v  višini najmanj 50.000 USD za ves čas bivanja na Tajskem.
  • Pred poletom morajo predložiti negativen rezultat PCR testa, ki ne sme biti starejši kot 72 ur  pred potovanjem.
  • Na dan prihoda na Tajsko je potrebno opraviti PCR test, v hotelu počakate na rezultat testa in lahko zapustite hotel, ko boste prejeli negativen rezultat testa.
  • Platforma za registracijo potovanja
   • Vsi potniki, ki želijo vstopiti na Tajsko morajo potovanje registrirati preko sistema “Thailand Pass” (http://tp.consular.go.th)  NAJMANJ  7 DNI PRED DATUMOM POTOVANJA.
   • Potniki morajo ob prihodu na Tajsko pokazati  QR kodo, ki so jo pridobili preko sistema Thailand Pass.
   • Težave pri registraciji preko sistema Thailand Pass? Poskusite sledeče:
    • Ko se registrirate, ne uporabljajte hotmail/ outlook elektronskega naslova. Naložite samo JPG, JPEG ali PNG dokumente; PDF dokumenti niso podprti.
    • Prepričajte se, da so vsi naloženi dokumenti jasno berljivi. Dokumenti, ki jih ni moč prebrati, bodo zavrnjeni.
    • Zagotovite, da naložite potrdilo o OBEH odmerkih cepljenja (1/2 in 2/2) razen za cepivo Johnson & Johnson. Registracija samo z drugim odmerkom bo zavrnjena.
    • Prepričajte se, da ste naložili dokazilo o hotelski rezervaciji (pri hotelih AQ ali SHA+), ki vključuje prevoz z letališča in test PCR
    • Če vaša registracija traja predolgo, za poizvedbe o statusu registracije kontaktirajte coe@thaiembassy.at. Da bi vam lahko pomagali, v elektronskem sporočilu navedite  naslednje podatke: polno ime in priimek, številka potnega lista, datum prihoda na Tajsko.

  OB PRIHODU NA TAJSKO MORAJO POTNIKI PRELOŽITI NASLEDNJE DOKUMENTE (veljavnost od 16. decembra 2021 dalje)

  1. QR kodo, ki jo pridobijo z registracijo preko sistemaThailand Pass http ://tp.consular.go.th
   • Vse datoteke morajo biti naložene v JPG, JPEG ali PNG formatu (velikost največ  5 MB). PDF format ni podprt.
   • Sistem ne podpira hotmail/outlook elektronskih naslovov, prosimo uporabite druge elektronske naslove
  1. Potrdilo o cepljenju 
   • izdano s strani državnega organa, ki vsebuje osebne podatke potnikov (ime, datum rojstva) in podatke o cepivu (ime, številka serije, datumi cepljenja).
   • Brez potrdila o cepljenju morajo potniki ob prihodu na Tajsko v 10 dnevno karanteno v  enega od AQ hotelov.
   • Priznana cepiva
    • Sinovac (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka mora miniti dva tedna) / AstraZeneca (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka mora miniti 4 tedne) / Johnson & Johnson (1 odmerek) / Pfizer (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka mora miniti 3 tedne) / Moderna (2 odmerka, od prvega do drugega odmerka mora miniti 4 tedne) / Sinopharm (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom mora miniti 3 tedne) / Sputnik V (2 odmerka, med prvim in drugim odmerkom mora miniti 3 tedne).
   • Če je čas med dvema odmerkoma krajši od tistega, ki ga je določil proizvajalec, se potrdilo o cepljenju zavrne.
   • Kombinacija različnih cepiv je sprejemljiva pod pogojem, da je bilo obdobje med 1. in 2. odmerkom v skladu z obdobjem, ki ga je določil proizvajalec prvega odmerka.
   • Prebolevniki  lahko predložijo potrdilo o prebolelosti skupaj  z dokazilom o 1 odmerku cepljenja. Čas prejema odmerka cepiva ni določen, prebolevnik je bil lahko cepljen pred ali po okužbi.
   • Otrokom mlajšim od 12 let, ki potujejo s starši, ni potrebno predložiti potrdila o cepljenju
   • Otrokom starejšim  od 12 in mlajšim od 18 let ni potrebno predložiti potrdila o cepljenju, če potujejo skupaj  s starši. Če potujejo sami, morajo predložiti potrdilo o cepljenju z enim odmerkom.  
  1. Rezervacija hotela, ki izpolnjuje zahteve glede na izbrano shemo
   • TEST & GO (brez karantene):  vnaprej plačana 1-dnevno rezervacija AQ ali SHA+ hotela vključno z 1 PCR testom in enim HAG testom
   • SANDBOX (brez karantene, vendar je potovanje  7 dni omejeno znotraj določenega območja):
    • rezervacija hotela SHA+ za 7 dni, vključno z 2 testoma na COVID-19 (1 PCR test in 1 HAG test), s potrdilom o vnaprejšnjem plačilu
    • Za shemo Phuket Sandbox potrebujete  certifikat SHABA; termin in predplačilo za PCR teste je treba opraviti preko  www.thailandpsas.com
    • Za shemo Samui Sandbox potrebujete certifikat SAMUI+ PHANGAN, TAO
    • 10 dnevna karantena ob vstopu na Tajsko): 
   • AQ Rezervacija AQ hotela za 10 dni, vključno z 2 PCR testoma z vnaprejšnjim plačilom, seznam AQ hotelov najdete na spletni strani Veleposlaništva Kraljevine Tajske na Dunaju
   • Seznam AQ, SHA + hotelov najdete na spletni strani Veleposlaništva Kraljevine Tajske na Dunaju povezava https://www.shathailand.com or https://www.thailandsha.com
  1. Zdravstveno zavarovanje (polica mora biti v angleškem jeziku), najmanj v  višini 50.000 USD, za ves čas bivanja na Tajskem
  2. Negativen rezultat PCR testa, opravljenega največ 72 ur pred odhodom.
   • Otroci, mlajši od 6 let PCR testa ne potrebujejo.
   • Tisti, ki so COVID preboleli, in je od okužbe minilo  najmanj 14 dni  in ne več kot 3 mesece pred potovanjem lahko predložijo potrdilo o prebolelosti, tudi če je rezultat PCR testa pozitiven.
  1. Veljaven vizum ali  re-entry permit; za turistično potovanje do 30 dni državljani Republike Slovenije vizuma ne potrebujejo,

  Opozorila:

  • Za vstop na Tajsko preko sheme Phuket Sandbox/Test&Go, morajo potniki rezervirati let direktno na Phuket. Transfer preko Bangkoka ni možen.
  • Za vstop na Tajsko preko sheme Samui Sandbox/Test & Go, morajo potniki rezervirati let direktno na Koh Samui. Transfer preko Bangkoka je mogoč le, če je mednarodni let  povezan do Koh Samuia preko odobrenega zaprtega leta iz BKK-USM: Let št. PG5125/PG5151 ali PG5171. Letalska karta  mora biti izdana z isto rezervacijo, hkrati z mednarodnim in odobrenim povezovalnim letom Bangkok-Samui.

  MEDNARODNI TRANZITNI LETI  preko  SUVARNABHUMI ali  DON-MUEANG MEDNARODNEGA  LETALIŠČA

  Potniki v tranzitu  na mednarodnem letališču  Suvarnabhumbi ali  Don-Mueang International Airport (čas do povezovalnega leta ne sme biti daljši od 24 ur / prtljaga mora biti oddana do končne destinacije / potnik ne sme zapustiti tranzitnega območja/ končni cilj je zunaj Tajske) ni potrebna registracija preko platforme Thailand Pass, vendar morate imeti naslednje dokumenta

  • Negativen izvid PCR testa, ki ne sem biti starejši kot 72 ur pred letom, potrdilo o cepljenju z dokazilom, da je od zadnjega odmerka minilo več kot 14 dni pred potovanjem
  • Zdravstveno zavarovanje najmanj v višini 100.000 USD, ki vsebuje zdravljenje za COVID 19.
 • 22.11.2021 POSTOPEK PRIDOBITVE E-VIZUMA

  Za izdajo e-vizuma se morate prijaviti preko novega sisteme https://www.thaievisa.go.th/

  Vloge za izdajo vizuma ni več mogoče oddati osebno na Veleposlaništvu Kraljevine Tajske na Dunaju, ravno tako ni več mogoče zaprositi za izdajo vizuma po pošti.

  1. Obiščite  https://thaievisa.go.th/
  2. Ustvarite svoj spletni račun
   1.  Povezava za preverjanje bo poslana po e-pošti.
   2. S tem računom lahko oddate največ 10 vlog  hkrati (tako, da  lahko ena oseba odda vlogo tudi za druge osebe).
   3. Isti račun se lahko uporabi večkrat, tudi za vsa prihodnja potovanja.
  3. Oddajte vlogo za vizum
   1. Preverite ali izpolnjujete pogoje za izdajo vizuma in izberite vrsto vizuma za katerega boste zaprosili.
   2. Naložite stran z biološkimi podatki potnega lista in fotografijo, posneto v zadnjih 6 mesecih (mora biti v formatu JPG ali .JPEG, velikost ne sme presegati 3 MB).
   3. Vnesite osebne podatke, podatke o potni listini, naslov in podatke o zaposlitvi.
   4. Vnesite podatke o potovanju.
  4.    Naložite ostale zahtevane dokumente – glede na vrsto vizuma, za katerega ste      zaprosili
  5. Preverite stanje
   1. Status svoje vloge lahko spremljate tako, da se prijavite v svoj račun.
   2. Svojo vlogo za izdajo vizuma lahko tudi umaknete.
   3. Ko je  odobren, vam bo e-vizum poslan po elektronski pošti. Svoj e-vizum si lahko prenesete tudi prek svojega spletnega računa.
  6. Veleposlaništvo Kraljevine Tajske  lahko zahteva tudi druge  dokumente, ki jih pošljete na elektronski  naslov   visa@thaiembassy.at

  OPOZORILO

  • Ko je vloga za izdajo vizuma vložena, je ni več mogoče spreminjati.
  • Če so v vlogi napake, npr. napačno črkovano ime ali napačna številka potnega lista, bo vloga zavrnjena.
  • Vlagatelji bodo morali vložiti novo prošnjo za izdajo vizuma in ponovno vplačati takso. Vračilo že plačane takse ni možno.
  • Pred oddajo vloge in plačilom takse, se morajo vlagatelji prepričati, da so vsi navedeni  podatki pravilni.
  • *Ponudniki debetnih/kreditnih kartic lahko zaračunajo dodatne stroške za spletno plačevanje* Za več informacij se obrnite na izdajatelja vaše kartice. Veleposlaništvo Kraljevine Tajske ne prevzema nobene odgovornosti za dodatne stroške, ki jih imajo vlagatelji ob spletnih vplačilih.
 • 07.11.2021 – NOVA SPLETNA APLIKACIJA ZA PRIDOBITEV E-VIZUMA ZA TAJSKO

  V ponedeljek, 22.11. 2021 bo pričela  delovati spletna aplikacija za pridobitev e-vizuma za potnike iz Slovenije.

  Ključne funkcije

  – ukinjajo se vizumske nalepke

  – ne bo več potrebno pošiljanje potnih listov na Veleposlaništvo Kraljevine Tajske na Dunaj

  – ne bo več potreben oseben prihod na Veleposlaništvo Kraljevine Tajske  na Dunaj (razen tistih, ki bodo poklicani na razgovor)

   -vse bo moč urediti po spletu, vključno s plačilom  

  – ko bo elektronski vizum odobren, bo vlagatelju poslan po elektronski pošti 

  – potniki si bodo vizum enostavno stiskali in ga predložili ob vstopu na Tajsko

  Kako bo sistem deloval?

  1. Vlagatelj mora najprej ustvariti spletni račun.  S tem računom lahko oddate največ 10 vlog  hkrati (tako, da  lahko ena oseba odda vlogo tudi za druge osebe).

  Isti račun se lahko uporabi večkrat, tudi za vsa prihodnja potovanja.

  1. Vlagatelj izpolni spletno vlogo za izdajo vizuma, in prek sistema predloži vso potrebno  dokumentacijo, nato pa opravi spletno plačilo.
  1. Preko ustvarjenega spletnega računa vlagatelj  lahko spremlja status svoje vloge za izdajo vizuma. Veleposlaništvo lahko zahteva dodatne dokumente, ki jih mora vlagatelj še predložiti po elektronski pošti.
  1. Časi odobritve do izdaje vizuma  lahko traja od nekaj dni do nekaj mesecev, odvisno od popolnosti vloge in državljanstva vlagateljev.

  Ukinitev pošiljanja vlog za izdajo vizuma po pošti

  Zadnji dan, ko morajo vloge za izdajo vizuma prispeti na Veleposlaništvo Kraljevine Tajske na Dunaju je 15.november 2021. Vloge za izdajo vizuma, ki bodo prispele po pošti po tem datumu, bodo vrnjene vlagateljem, da bodo lahko zaprosili za vizuma preko novega elektronskega sistema. 

  Ko bo pričela delovati aplikacija za izdajo elektronskega vizuma, ne bo več mogoče zaprositi za vizum po pošti.

 • 24.10.2021 – UKINITEV KARANATENE OB VSTOPU NA TAJSKO ZA SLOVENSKE DRŽAVLJANE

  Z dnem 1.november 2021 Tajska ukinja karanteno ob vstopu v državo za polno cepljene potnike iz 46 držav, med katere spada tudi Republika Slovenija.

  Istočasno bo sistem pridobitve dovoljenja za vstop na Tajsko (COE) zamenjan z novim sistemom spletne registracije »Thailand Pass«.

  Karantena se ukinja v naslednjih primerih:

  PRAVILA VSTOPA

  1. Karantena se ukinja za polno cepljene potnike, ki so bili pred potovanje vsaj 21 zaporednih dni Sloveniji in potujejo na Tajsko z letalom.
  2. Od 1. novembra 2021 morajo potniki rezervirati namestitev za 1 noč v SHA+ ali AQ hotelu. Rezervacija mora biti plačana v celoti vnaprej in mora vsebovati tudi stroške plačila enega PCR testa.
  3. Potniki bodo ob prihodu testirani s PCR testom in v rezervirani namestitvi počakati na negativen izvid PCR testa. Po prejemu negativnega izvida bodo lahko prosto potovali po Tajski.
  4. Vsi tuji državljani morajo imeti sklenjeno zdravstveno zavarovanje najmanj v višini 50.000 USD. Tajski državljani tega zavarovanja ne potrebujejo.
  5. Vsi potniki morajo predložiti negativen rezultat PCR testa, ki ne sme biti opravljen več kot 72 ur pred letom

  Potniki, ki so preboleli COVID in bili enkrat cepljeni veljajo kot »polno cepljeni«, če lahko predložijo potrdilo  o prebolelosti skupaj s potrdilom o enkratnem cepljenju.

  Na Tajsko lahko vstopajo tudi necepljeni otroci mlajši od 12 let, če potujejo skupaj s polno cepljenimi straši.

  NOVA PLATFORMA ZA REGISTRACIJO

  1. Od 1. novembra 2021 dalje se ukinja sistem dovoljenja za vstop na Tajsko (COE) (coethailand.mfa.go.th), ki bo nadomeščen s platformo “Thailand Pass” (https://tp.consular.go.th/)
  2. Namesto COE, bodo morali potniki ob vstopu pokazati QR kodo, ki jo bodo pridobili ob registraciji preko sistema Thailand Pass.
  3. Potnike naprošamo, da se preko sistema Thailand Pass registrirajo vsaj 7 dni pred nameravanim potovanjem.

  PREHODNE DOLOČBE

  1. Potniki, ki so že pridobili dovoljenje za vstop na Tajsko za potovanje po 1.novembru 2021 še vedno lahko uporabijo svoj COE za vstop na Tajsko (ni potrebe, da se ponovno registrirajo preko platforme »Thailand Pass«)
  2. Potnikom,  ki prispejo na Tajsko po 1.novembru, ki pa že plačali 7-10 dnevno bivanje v hotelu, svetujemo, da se obrnejo neposredno na hotel in zahtevajo morebitno nadomestilo (v skladu z določili rezervacije).
  3. Ker bo registracija preko sistema »Thailand Pass« mogoča šele od 1. novembra 2021 dalje, lahko potniki, ki nameravajo potovati na Tajsko do 8.novembra 2021 še vedno zaprosijo za COE. Vsem tistim, ki potujejo na Tajsko po 9.novembru 2021 bo registracija preko sistema COE zavrnjena. Ti potniki so naprošeni, da se registrirajo preko sistema Thailand Pass.
 • 29.9.2021 Skrajšanje obvezne karantene ob vstopu na Tajsko

  Obveščamo vas, da je od 1. oktobra 2021 dalje obvezna karantena ob vstopu na Tajsko skrajšana s 14 na 7 dni za polno cepljene potnike, necepljeni ali cepljeni le z enim odmerkom pa morajo v 10-dnevno karanteno. Podrobnosti in pogoje za vstop na Tajsko najdete na spletni strani Veleposlaništva Kraljevine Tajske na Dunaju (Royal Thai Embassy Vienna)

 • 17.8.2021 PHUKET SANDBOX EXTENSION (7+7)

  Kaj je program  Phuket Sandbox Extension (7+7)

  Shema za promocijo turizma, ki temelji na programu Phuket Sandbox in omogoča polno cepljenim potnikom, da vstopajo na Tajsko brez karantene in sicer prvih 7 dni na Phuketu in nato 7 dni v drugi določeni provinci, pod posebnimi pogoji:

  • Surat Thani /Samui/ Koh Tao/ Koh Phangan)
  • Krabi (Koh Phi-Phi/ Koh Ngai/ Railey Beach)
  • Phang-Nga (Khao Lak/ Koh Yao-Yai( Koh Yao-Noi)

  Podrobnosti in pogoji so objavljeni na spletni strani Veleposlaništva Kraljevine Tajske na Dunaju

  https://www.thaiembassy.at/th/coe.html#PSBextension

 • MOBILE CONSULAR UNIT FROM THE ROYAL THAI EMBASSY VIENNA 20.8.2021

  The mobile consular service from Vienna will be offered on Friday, 20 August 2021 from 9.00 to 15.00 hrs in the office of the Royal Thai Consulate General in Ljubljana.
  Kindly note that this year we have asked those who wish to receive services to pre-register https://forms.gle/5DyCGx7xagiYF8Bu5.
  Those who cannot register for whatever reasons will not be denied services. As a precaution, we also ask everyone to wear a mask and bring with them either a certificate of vaccination, negative COVID-19 test result, or certificate of recovery.

 • 18.7.2021 – Obisk KONZULARNE MOBILNE ENOTE VELEPOSLANIŠTVA KRALJEVINE TAJSKE dne 20. 08. 2021

  V petek, 20. 08. 2021 bo v prostorih Generalnega konzulata Kraljevine Tajske na Pražakovi 12, Ljubljana med 9.00
  in 15.00 uro svoje konzularne usluge nudilo Veleposlaništvo Kraljevine Tajske, Dunaj.
  Prosimo vse, ki potrebujejo konzularne storitve, da se predhodno  dogovorijo za termin preko spletne povezave: https://forms.gle/5DyCGx7xagiYF8Bu5 
  Tudi tisti, ki se iz različnih razlogov ne morejo naročiti vnaprej, ne bodo zavrnjeni. Iz varnostnih razlogov prosimo vse, da
  nosijo maske upoštevajo pogoj PCT ter da s seboj prinesejo potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelem COVIDU ali negativni test.

 • 15.7.2021 SAMUI PLUS SANDBOX – VSTOP NA KOH SAMUI BREZ KARANTENE

  Od 15. Julija 2021  je z dvema odmerkoma cepljenim  potnikom za COVID 19 preko sheme »Samui Plus Sandbox«  pod posebnimi pogoji omogočen vstop na Koh Samui brez karantene.
  Vse podrobnosti najdete na spletni strani https://www.thaiembassy.at/en/coe.html#Samui

 • 28.5.2021 SPREMEMBA POSTOPKA OVERITVE DOKUMENTOV

  SPLOŠNE INFORMACIJE
   Dokumente, ki jih potrebujete za Tajske organe, morate prevesti pri sodnemu tolmaču v
  angleški jezik in najprej overiti na Ministrstvu za pravosodje Republike Slovenije, potem na
  Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije in nato še pri Veleposlaništvu Kraljevine
  Tajske na Dunaju.
   Overitev dokumentov, ki jih ni overilo Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije bo
  veleposlaništvo zavrnilo.
   Overitve podpisa posamezne osebe je možno le v primeru, ko je oseba podpis najprej overila
  pri notarju v Republiki Sloveniji, nato na Ministrstvu za pravosodje Republike Slovenije in
  potem pri Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije.
   Dokumenti, ki jih potrebujete za slovenske organe, najprej overi Ministrstvo za zunanje
  zadeve Kraljevine Tajske, nato jih overi Veleposlaništvo Kraljevine Tajske na Dunaju.

  POTREBNI DOKUMENTI IN TAKSE

  1. Izpolnjena in podpisana vloga za overitev, ki jo najdete na povezavi
   https://www.thaiembassy.at/images/passport/Legalisation_Form_Rev_May_2021.pdf
    Dokumenti, ki jih morate overiti (original) in kopije dokumentov (vse strani)
  2. Taksa za overitev (v gotovini / brez vračila)
    15 EUR po žigu (glede na število žigov ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije ali
   Kraljevine Tajske na dokumentih)
  3. Pisemska ovojnica z naslovom vlagatelja in poštnina za vrnitev dokumentov v višini 10
   evrov (v gotovini/brez vračila)
   Opozorilo: Poštnina je lahko višja, odvisno od velikosti in teže dokumentov. Vlagatelj je
   dolžan zagotoviti ustrezno poštnino za vrnitev dokumentov.

  VLOŽITEV VLOGE ZA OVERITEV DOKUMENTOV

  1. OSEBNO

  Po spletu rezervirajte termin za vložitev vloge za overitev dokumentov. Povezavo za
  rezervacijo termina najdete na spletni strani Veleposlaništva Kraljevine Tajske na Dunaju.

  1. PO POŠTI

  Zahtevane dokumente pošljite s priporočeno pošto na naslov:

           CONSULAR SECTION (LEGALISATION)
           ROYAL THAI EMBASSY,
           COTTAGEGASSE 48
           1180 VIENNA
           AUSTRIA
  Opozorilo Vloge poslane s pomanjkljivimi dokumenti ali brez takse in poštnine bodo
  zavrnjene.
   Veleposlaništvo bo dokumente vrnilo vlagatelju v priloženi pisemski ovojnici v roku 5
  delovnih dni po prejemu (popolnih) dokumentov .
   Veleposlaništvo ne prevzema nobene odgovornosti za poškodovanje ali izgubo poštne
  pošiljke ali priloženih dokumentov.
   Če dokumentov ne prejmete v roku 3 tednov od dneva, ko ste jih poslali na veleposlaništvo v
  overitev, prosimo kontaktirajte veleposlaništvo po elektronski pošti
  consular@thaiembassy.at

 • Nova spletna stran Ministrstva za zunanje zadeve Kraljevine Tajske

  Nova spletna stran Ministrstva za zunanje zadeve Kraljevine Tajske, na kateri najdete koristne informacije o življenju na Tajskem, aktualnih dogodkih in druge podatke. Spletna stran se redno posodablja:

  https://www.thailandnow.in.th/

 • 3.5.2021: POMEMBNO OBVESTILO – NOVOSTI NA PODROČJU IZDAJE VIZUMOV!

  Opozarjamo na nove predpise  Ministrstva za zunanje zadeve Kraljevine Tajske, in sicer bo po 28. maju 2021 za izdajo vizumov možno zaprositi izključno le na Veleposlaništvu Kraljevine Tajske na Dunaju. Enako velja za overitev podpisov oz. legalizacijo dokumentov.

  1. Za vizum lahko osebno zaprosite na Veleposlaništvu Kraljevine Tajske na Dunaju.  Postopek, ko za vizum zaprosite osebno, ostane nespremenjen.
  1. Za vizum pa lahko zaprosite tudi po pošti,  postopek je naslednji:
   1. Spletna registracija : vlagatelj mora najprej izpolniti spletno prijavnico preko spletne strani Veleposlaništva (www.thaiembassy.at/en/visa-application-by-post.html.)

  Sistem registracije bo na voljo od 28. maja 2021.

  1. Posredovanje dokumentov po elektronski pošti:  po končani registraciji, mora vlagatelj po elektronski pošti poslati kopije in ostale dokumente na elektronski naslov: visa@thaiembassy.at , z zadevo: »Visa Application, ime in priimek vlagatelja«
  2. Odobritev Veleposlaništva:  Veleposlaništvo bo pregledalo vlagateljeve dokumente in o tem obvestilo vlagatelja po elektronski pošti.  Veleposlaništvo lahko zahteva predložitev  dodatnih dokumentov.
  3. Posredovanje dokumentov & taks le s priporočeno pošto: po odobritvi izdaje vizuma mora vlagatelj poslati na Veleposlaništvo naslednje dokumente:
  1. Izpolnjeno in podpisano vlogo za izdajo vizuma (1 stran)
  2. Veljaven potni list najmanj z dvema praznima stranema
  3. Takso za izdajo vizuma (v gotovini, brez vračila)
  4. Pisemska ovojnica z naslovom vlagatelja in poštnino (10 evrov v gotovini, za vračilo potnega lista)
  5. Druge dokumente, ki jih zahteva Veleposlaništvo

  Vse vloge, ki bodo poslane brez predhodne odobritve Veleposlaništva ali brez zahtevanih dokumentov ali taks, bodo zavrnjene.

  1. Vračilo potnega lista: Veleposlaništvo bo potni list vrnilo po pošti na naslov vlagatelja v priloženi pisemski ovojnici. Postopek izdaje vizuma lahko traja do 10 delovnih dni od dneva prejema zahtevanih dokumentov in taks po pošti. Veleposlaništvo ne prevzema nobene odgovornosti  za poškodbo ali izgubo poštne pošiljke.

  Informacije o zahtevanih dokumentih, taksah in drugih pogojih za pridobitev vizumov najdete na spletni stani www.thaiembassy.at/en/consular-services.html. Veleposlaništvo si pridržuje pravico spremeniti pogoje brez predhodnega obvestila. 

  OPOMBA: Do vključno 27. maja 2021 vse vrste vizumov izdajamo na našem Generalnem konzulatu Kraljevine Tajske v Ljubljani po ustaljenem postopku.  Od dneva izdaje vizuma lahko vstopite na Tajsko v 90 dneh.

  ประกาศสถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเวียนนา 

  เรื่อง การสิ้นสุดหน้าที่ในการตรวจลงตราและกระทำการนิติกรณ์ของเจ้าพนักงานกงสุลกิตติมศักดิ์ 

  ตามข้อ 30 ของระเบียบกระทรวงการต่างประเทศว่าด้วยการแต่งตั้งและการหน้าที่ 

  ของเจ้าพนักงานกงสุลกิตติมศักดิ์แห่งราชอาณาจักรไทย พ.ศ. 2563 ห้ามมิให้เจ้าพนักงานกงสุลกิตติมศักดิ์  ตรวจลงตราให้คนต่างด้าวเดินทางเข้ามาในราชอาณาจักรหรือกระทำการนิติกรณ์ในนามเจ้าพนักงานกงสุล กิตติมศักดิ์ของไทย โดยให้มีผลใช้บังคับตั้งแต่วันที่ 28 พฤษภาคม 2564 เป็นต้นไป 

  ดังนั้น สถานกงสุลใหญ่กิตติมศักดิ์ณ กรุงบราติสลาวา (สโลวาเกีย) สถานกงสุลใหญ่กิตติมศักดิ์ ณ กรุงลูบลิยานา (สโลวีเนีย) สถานกงสุลกิตติมศักดิ์ณ เมืองซาลซ์บูร์ก (ออสเตรีย) สถานกงสุลกิตติมศักดิ์ ณ เมืองอินส์บรุค(ออสเตรีย) และสถานกงสุลกิตติมศักดิ์ณ เมืองดอร์นบีน (ออสเตรีย) จะไม่สามารถตรวจลงตรา (ออกวีซ่า) หรือกระทำการนิติกรณ์ได้ตั้งแต่วันที่ 28 พฤษภาคม 2564 เป็นต้นไป 

  ตั้งแต่วันที่ 28 พฤษภาคม 2564 ขอให้ผู้ที่พำนักในออสเตรีย สโลวาเกีย และสโลวีเนีย  ที่ประสงค์ขอรับบริการด้านการตรวจลงตราและงานนิติกรณ์เดินทางมายื่นคำร้องด้วยตนเอง หรือส่งมาทาง ไปรษณีย์ที่แผนกกงสุล สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเวียนนา ยกเว้นกรณีการทำหนังสือมอบอำนาจ/รับรอง ลายมือชื่อของคนไทย ที่ผู้ยื่นคำร้องจะต้องมาแสดงตัวและลงนามต่อหน้าเจ้าพนักงานกงสุลเท่านั้น ทั้งนี้ จนกว่าจะมีประกาศเป็นอย่างอื่น 

  จึงประกาศให้ทราบโดยทั่วกัน 

 • 30.4.2021.: PONOVNA UVEDBA 14-DNEVNE KARANTENE ZA VSE POTNIKE, KI VSTOPAJO NA TAJSKO

  Vsi potniki, ki od meseca maja 2021 vstopajo na Tajsko, morajo v 14-dnevno karanteno, ne glede na to  ali so bili cepljeni ali ne.

  Za tiste, ki so že pridobili  dovoljenje za vstop (COE) na Tajsko, velja naslednje:

  • Tisti, ki so dovoljenje za vstop (COE)  pridobili pred 1. majem 2021 in vstopajo na Tajsko do 6. maja 2021, so še vedno upravičeni do skrajšane karantene (10 dni za necepljene in 7 dni za cepljene)
  • Tisti, ki so pridobili dovoljenje za vstop na Tajsko (COE)   pred 1. majem 2021 in vstopajo na Tajsko po 6. maju 2021, morajo kontaktirati hotel, v katerem so rezervirali karanteno in svojo rezervacijo podaljšati na 14 dni. Nato se morajo s svojo 6-mestno številko registrirati na coethailand sistemu in si ponovno naložiti novo dovoljenje za vstop na Tajsko (COE).

  Za pridobitev dovoljenja za vstop na Tajsko (COE) po 1. maju 2021 je potrebna 14- dnevna karantena.

 • Happy Songkran!
  https://konzulatkraljevinetajske.si/wp-content/uploads/2021/04/2579079f-b659-4525-a84e-31e569522b44.mp4
 • 14.1.2021 Nova zahteva ob vstopu na Tajsko: prijava preko aplikacije ThailandPlus

  Od 14. januarja 2021 si morajo vsi potniki (tako tajski državljani kot tudi tujci) naložiti in se registrirati prek nove aplikacije, z imenom “ThailandPlus”. Z registracijo potniki pridobijo QR kodo, ki jo morajo pokazati ob prihodu na Tajsko.

  Za registracijo bo potrebno vnesti svojo številko COE (Certificate of Entry- dovoljenje za vstop na Tajsko) in 6-mestno kodo, prejeto med prijavo za COE. To pomeni, da se je možno prijaviti preko aplikacije šele po prejemu COE.

  Aplikacija ves čas potovanja obvešča uporabnike, ali so bili v stiku z okuženo osebo in zato obstaja tveganje za okužbo, tako da lahko sami ocenijo tveganje in po potrebi takoj opravijo testiranje.

  Aplikacijo lahko prenesete iz App Store in Google Play. Za več informacij obiščite https://thailandplus.in.th/en/faq-2/

  Na spodnji grafiki je opisan postopek vstopa na Tajsko:

 • 07.01.2021 Poenostavljena rezervacija karantene

  07.01.2021 Poenostavljena rezervacija karantene

  Po novem lahko potniki rezervirajo hotel za 15-dnevno karanteno tudi preko naslednjih posrednikov:

  www.agoda.com/quarantineth
  https://asq.locanation.com/
  https://asq.ascendtravel.com 

  Posebni zdravstveni pogoji za potovanja po Tajskem

  Zaradi 2.vala epidemije COVID 19 na Tajskem, so posamezne province sprejele posebne zdravstvene mere, ki urejajo prehajanje meja in v posebnih primerih domačo izolacijo in opazovanje za potnike iz visoko tveganih območij (kot na primer. Bangkok)

  Potnikom zato svetujemo, da pred potovanjem preverijo pogoje za vstop v provinco, v katero potujejo:

  http://moicovid.com/map.html

 • 17.12.2020 Turistično potovanje na Tajsko brez vizuma do 45 dni

  Državljani Republike Slovenje za turistično potovanje na Tajsko do 30 dni ne potrebujejo vizuma.

  Pogoji za vstop na Tajsko brez vizuma

  1. Vstop na Tajsko brez vizuma je dovoljen le dvakrat letno.
  2. Potniki, ki vstopajo na Tajsko brez vizuma morajo  ob vstopu posedovati gotovino v protivrednosti 20.000 bahtov po osebi ali 40.000 bahtov po družini.

  DRUGE ZAHTEVE ZA VSTOP NA TAJSKO

  Dovoljenje za vstop na Tajsko (COE)  in ostali dokumenti

  Infographic New COE System

  Potniki morajo pridobiti Dovoljenje za vstop na Tajsko preko spletne strani Veleposlaništva Kraljevine Tajske na Dunaju, kjer zaprosite za izdajo Certificate of  Entry – COE. Brez tega dokumenta vstop na Tajsko ni mogoč. 

  Podroben seznam pogojev za izdajo COE je naveden na spletni strani: https://www.thaiembassy.at/en/coe.html

  Postopek za izdajo COE: 

  1. Predhodna odobritev – pošljete:
  • fotokopijo potnega lista

  Pomembno: ko zaprošate za COE na spletni platformi, prosimo izberite »Medium Term Visitor- Visa Exemption)

  1. Končna odobritev – dopolnete z:
  • kopijo letalske karte
  • rezervacijo hotela za 15-dnevno karanteno (rezervacija karantenskega bivanja mora biti narejena direktno v hotelu ali namestitvi, kjer morate zahtevati ASQ paket). Seznam hotelov najdete na zgoraj omenjeni spletni strani  
  • zdravstvenim zavarovanjem v višini najmanj 100.000 USD, ki pokriva tudi zavarovanje za COVID 19 za čas bivanja na Tajskem. Svetujemo vam, da sklenete zdravstveno zavarovanje po pogojih, ki jih priporoča Tajska: http://covid19.tgia.org/ Tisti, ki zavarovanje že imajo, pa morajo pridobiti posebno izjavo zavarovalnice, da zavarovanje pokriva tudi COVID 19

  Ob vstopu v državo morate predložiti:

  • COE
  • Fit to fly Certificate (potrdilo zdravnika, da ste sposobni potovati, ki ne sme biti starejše od 72 ur pred odhodom)
  • negativen test na COVID 19, ki uporablja RT-PCR metodo in ki ne sme biti starejše od 72 ur pred odhodom
  • zdravstveno zavarovanje in potrditev rezervacije za hotel ali druge namestitve za karanteno
 • 16.11.2020 POGOJI ZA PRIDOBITEV VIZUMA ZA UPOKOJENCE (NON-IMMIGRANT O RETIREMENT)

  Od 16.11.2020 je ponovno je mogoče pridobiti Non-Immigrant O Retirement vizum za starejše od 50 let.

  Vizum izdamo na Generalnem konzulatu Kraljevine Tajske na Pražakovi 12, Ljubljana.

  POGOJI ZA PRIDOBITEV NON-IMMIGRANT O RETIREMENT VIZUMA_

  Vizum velja za enkratni vstop za do 90 dni.

  Dokumenti, ki jih morate predložiti za pridobitev vizuma:

  • v celoti izpolnjeno in lastnoročno podpisano Vlogo za izdajo vizuma
  • potni list z dvema prostima stranema in veljavnostjo najmanj še 6 mesecev od dneva vstopa na Tajsko
  • novejšo fotografijo formata, kot velja za dokumente, izdelano pri fotografu (ne avtomat!)
  • potrdilo o višini mesečne pokojnine najmanj 1000,00 evrov
  • v kolikor imate nižjo pokojnino  pa potrdilo banke, da imate na računu 5.000,00 evrov
  • zdravstveno zavarovanje za ambulantno zdravljenje v višini 1.300 evrov
  • zdravstveno zavarovanje za bolnišnico zdravljenje v višini 13.000 evrov
  • taksa 70,00 evrov, plačljiva v gotovini ob vložitvi dokumentacije, brez vračila

  Vse dokumente morate osebno predložiti na Generalnem konzulatu Kraljevine Tajske v Ljubljani v času uradnih ur.

  Vizum bo izdelan v roku 3-6 delovnih dneh.

  DRUGE ZAHTEVE ZA VSTOP NA TAJSKO:

  Po pridobitvi vizuma na konzulatu morate pridobiti Dovoljenje za vstop na Tajsko preko platforme  https://coethailand.mfa.go.th 

  Brez COE vstop na Tajsko ni mogoč. 

  Postopek za izdajo COE: 

  1. Predhodna odobritev – pošljite sledeče dokumente:
  • fotokopija potnega lista
  • fotokopija Non –Immigrant  O Retirement  vizuma
  • zdravstveno zavarovanje najmanj v višini 100.000 USD, ki pokriva tudi zavarovanje za COVID 19 za čas bivanja na Tajskem. Svetujemo vam, da sklenete zdravstveno zavarovanje po pogojih, ki jih priporoča Tajska: http://covid19.tgia.org/
  1. Končna odobritev – dopolnite z:
  • Kopija letalske karte
  • Rezervacija ASQ za 15-dnevno karanteno (rezervacija karantenskega bivanja mora biti narejena direktno v hotelu, kjer morate zahtevati ASQ paket). Seznam hotelov najdete na zgoraj omenjeni spletni strani  

  Ob vstopu v državo morate predložiti:

  • COE
  • veljaven vizum
  • Fit to fly Certificate (potrdilo zdravnika, da ste sposobni potovati, ki ne sme biti starejše od 72 ur
  • negativen test na COVID 19, ki uporablja RT-PCR metodo, ki ne sme biti starejši od 72 ur
  • zdravstveno zavarovanje in plačano rezervacijo za hotel za karanteno
 • 11.11.2020 POSEBNA PLATFORMA ZA IZDAJO DOVOLJENJA ZA VSTOP NA TAJSKO (COE)

  Nova platforma, kjer  zaprosite za dovoljenje za vstop na Tajsko (Certificate of Entry- COE) je  https://coethailand.mfa.go.th 

  Opis postopka za vstop na Tajsko

 • 22.11.2020: TAJSKA DELNO SPROŠČA TURISTIČNA POTOVANJA

  KRALJEVINA TAJSKA DELNO SPROŠČA TURISTIČNA POTOVANJA NA TAJSKO

  Kraljevina Tajska je sprostila pogoje vstopa na Tajsko za turistična potovanja z izdajo TR vizuma.

  Vizum izdamo na Generalnem konzulatu Kraljevine Tajske na Pražakovi 12, Ljubljana.

  POGOJI ZA PRIDOBITEV »TR« VIZUMA_

  Vizum velja za enkratni vstop za do 60 dni z možnostjo podaljšanja za 30 dni.

  Dokumenti, ki jih morate predložiti za pridobitev vizuma:

  • v celoti izpolnjeno in lastnoročno podpisano Vlogo za izdajo vizuma
  • potni list z dvema prostima stranema in veljavnostjo najmanj še 6 mesecev od dneva vstopa na Tajsko
  • novejšo fotografijo formata, kot velja za dokumente, izdelano pri fotografu (ne avtomat!)
  • taksa 35,00 evrov, plačljiva v gotovini ob vložitvi dokumentacije, brez vračila
  • potrdilo banke o stanju na računu najmanj v višini 15.000,00 evrov za obdobje zadnjih 6 mesecev ni več potrebno

  Vse dokumente morate osebno predložiti na Generalnem konzulatu Kraljevine Tajske v Ljubljani v času uradnih ur.

  Vizum bo izdelan v roku 3-6 delovnih dneh.

  DRUGE ZAHTEVE ZA VSTOP NA TAJSKO:

  Po pridobitvi vizuma na konzulatu morate pridobiti Dovoljenje za vstop na Tajsko preko spletne strani Veleposlaništva Kraljevine Tajske na Dunaju, kjer zaprosite za izdajo Certificate of  Entry – COE. Brez tega dokumenta vstop na Tajsko ni mogoč. 

  Podroben seznam pogojev za izdajo COE je naveden na spletni strani https://www.thaiembassy.at/en/coe.html

  Postopek za izdajo COE: 

  1. Predhodna odobritev – pošljite sledeče dokumente:
  • fotokopija potnega lista
  • fotokopija TR vizuma
  • zdravstveno zavarovanje najmanj v višini 100.000 USD, ki pokriva tudi zavarovanje za COVID 19 za čas bivanja na Tajskem. Svetujemo vam, da sklenete zdravstveno zavarovanje po pogojih, ki jih priporoča Tajska: http://covid19.tgia.org/
  1. Končna odobritev – dopolnite z:
  • Kopija letalske karte
  • Rezervacija ASQ za 15-dnevno karanteno (rezervacija karantenskega bivanja mora biti narejena direktno v hotelu, kjer morate zahtevati ASQ paket). Seznam hotelov najdete na zg.omenjeni spletni strani  

  Ob vstopu v državo morate predložiti:

  • COE
  • veljaven vizum
  • Fit to fly Certificate (potrdilo zdravnika, da ste sposobni potovati, ki ne sme biti starejše od 72 ur
  • negativen test na COVID 19, ki uporablja RT-PCR metodo, ki ne sme biti starejše od 72 ur
  • zdravstveno zavarovanje in potrditev rezervacije za hotel za karanteno
 • 28.10.2020: OMOGOČENA POSLOVNA POTOVANJA NA TAJSKO

  Kraljevina Tajska je sprostila pogoje vstopa na Tajsko za poslovna potovanja potnikom, ki zaprosijo za Non-Immigrant B vizum.

  Za poslovni vizum lahko zaprosijo poleg tistih, ki poslujejo ali delajo na Tajskem tudi:

  • lastniki nepremičnin na Tajskem
  • imetniki depozitov na tajskih bankah
  • lastniki vladnih obveznic

  vendar vse najmanj v vrednosti 3.000.000 THB

  Podrobnosti za pridobitev 90-dnevnega poslovnega vizuma (Non-Immigrant B) najdete na povezavi:  https://thaiembassy.at/index.php/en/type-of-visa/non-immigrant-visa-b-business-and-work

  Pogoji za pridobitev dovoljenja za vstop (COE) so na spletni strani WWW.THAIEMBASSY.AT/EN/COE 

  Vlogo z vsemi prilogami morate obvezno podati na elektronski naslov coe@thaiembassy.at

  Vloge prejete po pošti bodo zavrnjene.

  Po pridobitvi COE lahko zaprosite za vizum.

 • 07.10.2020: Spremenjena pravila za vstop na Tajsko

  Objavljamo aktualne informacije glede potovanja na Tajsko:

  1. Imetniki Non-Immigrant ‘O-A’ vizuma sedaj lahko ponovno vstopajo na Tajsko

  Od 29. septembra 2020 lahko vsi imetniki Non-Immigrant ‘O-A’ vizuma zaprosijo za dovoljenje za vstop na Tajsko (COE certifikat). Postopek za pridobitev dovoljenja najdete na spletni strani Veleposlaništva Kraljevine Tajske na Dunaju.

  1. Ponovna vzpostavitev komercialnih letov na Tajsko

  Tujim državljanom je dovoljen vstop na Tajsko pod posebnimi pogoji, ki jih najdete tukaj.

  Brez dovoljenja za vstop (COE) na Tajsko ne morete potovati, čeprav  ste plačali letalsko karto.

  1. Izdaja posebnega turističnega vizuma – STV (Special Tourist Visa)

  Vlada Kraljevine Tajske je najavila , da bo turistom iz območij z majhnim tveganjem omogočila pridobitev posebnega turističnega vizuma STV in izdajo dovoljenja za vstop (COE) z dodatnimi pogoji (rezervacija  karantene v hotelu, sklenjeno zdravstveno zavarovanje v višini najmanj 100.000 USD, ki vsebuje kritje za COVID 19, dovolj finančnih sredstev)

  Državljani  Republike Slovenije  trenutno ne morejo zaprositi za izdajo STV vizuma, ker Slovenija ni uvrščena na seznam držav z nizkim tveganjem, ki ga sprejema Ministrstvo za zdravstvo Kraljevine Tajske. 

  Takoj, ko bodo tudi slovenski  državljani lahko zaprosili za STV vizum, bomo to objavili na spletni strani  konzulata.

 • Razpis za prijavo za nagrado ob svetovnem dnevu tal

  Od leta 2018 Tajska podpira globalno partnerstvo Global Soil Partnership v okviru Organizacije združenih narodov za prehrano in kmetijstvo in želi s podelitvijo posebnih nagrad dati priznanje posameznikom, ustanovam, nevladnim organizacijam, raznim institucijam, šolam in univerzam, zasebnim podjetjem ali katerikoli drugim subjektom, ki organizirajo različne dogodke ob svetovnem dnevu tal (World Soil Day – WSD). Nagrada WSD je posebna medalja, ček v vrednosti 15.000 USD in potovanje na Tajsko. Dogodek mora biti vsebinsko povezan s temo Svetovnega dneva tal in mora potekati v času med 1. in 15.decembrom. Letošnji razpis za nagrado ob svetovnem  dnevu tal je namenjen tistim, ki so organizirali prireditve v okviru kampanje Svetovnega dne tal 2019 z naslovom “Stop eroziji tal, varujmo našo prihodnost”. Rok za prijavo na razpis je 30.september 2020.

  Vsi pogoji v prilogi.

 • Obvestilo Tajske uprave za civilno letalstvo (CAAT)

  Vse informacij najdete v prilogi.

 • Prepoved vstopa na Tajsko do podaljšana do 30. junija 2020/ Temporary Ban on Passenger Flights to Thailand extended until 30 June 2020

  Tajska uprava za civilno letalstvo (CAAT) je podaljšala prepoved potniških letov na Tajsko, ki velja za vse potnike, vključno s tajskimi državljani do 30.junija  2020, do 17.00 ure (lokalni čas na Tajskem).

  The Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) issued a Notification on Temporary Ban on Passenger Flights to Thailand has been extended until 30 June 2020 at 17.00 hrs. (Thailand’s local time).

 • Ponovno odprtje konzulata

  Naša konzularna služba bo še naprej delovala v omejenem obsegu zaradi trenutnega razvoja pandemije Covid-19. Zdaj smo dosegljivi ob ponedeljkih in sredah od 9:00 do 12:00 od ponedeljka, 11. maja 2020 dalje. Če je le mogoče, bomo takoj odgovorili na telefonske in elektronske poizvedbe. Pozivamo vas, da se v konzulatu osebno oglasite le, če potrebujete vizum ali overjate dokumente.

  Upoštevati morate ustrezna pravila in higienske ukrepe!

 • Reopening of the Consulate

  Our consular service will continue to operate to a limited extent due to the current development of the Covid-19 pandemic. We are now available on Mondays and Wednesdays from 9:00 to 12:00, effective from Monday, 11 May 2020. If possible, we will immediately respond to telephone and electronic inquiries. We invite you to appear in person at the consulate only if you require a visa or a document to be certified.

  You must follow the proper rules and hygiene measures!

 • Podaljšanje vizumskih olajšav za tuje državljane na Tajskem do konca julija 2020

 • The Royal Thai Embassy in Vienna emergency numbers for Thai citizens:

   +43 664 9944 5916
  +43 664 9944 5918
  +43 664 9915 3767
  These lines are open Mon-Fri 10.00-16.00 hrs.

 • Prepoved vstopa na Tajsko do podaljšana do 31. maja 2020/ Temporary Ban on Passenger Flights to Thailand extended until 31 of May 2020

  Tajska uprava za civilno letalstvo (CAAT) je podaljšala prepoved potniških letov na Tajsko, ki velja za vse potnike, vključno s tajskimi državljani do 31. maja 2020, 17:00 (lokalni čas na Tajskem).

  The Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) issued a Notification on Temporary Ban on Passenger Flights to Thailand has been extended until 31st of May 2020, 5:00 PM (Thailand’s local time).

 • Prepoved vstopa na Tajsko

  Tajska uprava za civilno letalstvo (CAAT) je danes izdala Obvestilo o začasni prepovedi potniških letov na Tajsko, ki velja za vse potnike, vključno s tajskimi državljani do 18. aprila 2020, 23.59 ure (lokalni čas na Tajskem).

 • Temporary Ban on Passenger Flights to Thailand

  The Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) issued a Notification on Temporary Ban on Passenger Flights to Thailand has been extended until 18 April 2020 at 23.59 hrs. (Thailand’s local time).

 • Preložitev mobilnih konzularnih storitev

  Sporočamo, da je letni obisk konzularne mobilne enote z Veleposlaništva Kraljevine Tajske načrtovan za 24.april 2020 preložen na kasnejši datum. O novem datumu vas bomo pravočasno obvestili.

 • Postponement of Mobile Consular Services

  For Thai Community in Slovenia: the annual visit of the Consular Mobile Unit from the Royal Thai Embassy in Vienna planned for April, 24th, 2020 has been postponed to a later date. We will notify you of the new date in due time.

 • Razglasitev izrednih razmer

  Tajska vlada je 25. marca 2020 uvedla izredne razmere do 30. aprila 2020 na celotnem ozemlju Tajske.

  Tajska uprava za civilno letalstvo je v skladu z uvedbo izrednih razmer objavila pogoje za potnike, ki načrtujejo vstop na Tajsko od 26. marca 2020 dalje:

  1. Potniki ali osebe lahko vstopijo na Tajsko preko mednarodnega letališča le, če spadajo v eno od naslednjih kategorij:

  a) Osebe s posebnim dovoljenjem predsednika vlade ali stalnega sekretarja ministrstva za zunanje zadeve

  b) Prevoznik nujnega tovora, ki pa mora takoj po zaključku prevoza zapustiti državo 

  c) Piloti in člani posadke letala, ki leti na Tajsko z jasnim urnikom odhoda. 

  d) Osebe diplomatsko-konzularnih predstavništev ali  mednarodnih organizacij, predstavniki vlad, ki opravljajo naloge na Tajskem, ali druge osebe ali mednarodne organizacije z dovoljenjem Ministrstva za zunanje zadeve, ter njihovi družinski člani. V tem primeru je potrebno dovoljenje za  vstop na Tajsko, ki ga izdala Ministrstvo za zunanje zadeve Kraljevine Tajske.

  e) Osebe, ki niso tajski državljani, imajo pa dovoljenje za delo ali dovoljenje tajske vladne agencije za delo na Tajskem.

  f) Tajski državljani  s potrdilom o vstopu, ki ga je izdalo Veleposlaništvo Kraljevine Tajske ali Konzulat Kraljevine Tajske v državi prebivališča, ki potrjuje, da se tajski državljani vračajo na Tajsko in z zdravstvenim spričevalom »Fit to Fly«

  2. Zdravstveno spričevalo »Fit to Fly« oseb pod točkama d) in e) ne sme biti starejše od 72 ur

  3. Potniki ali osebe, ki jim je dovoljen vstop na Tajsko, so dolžni dosledno upoštevati ukrepe za preprečevanje bolezni, ki jih je uvedla vlada.

  4. Uradniki za priseljevanje so pooblaščeni, da zavrnejo vstop tujim državljanom, ki so bili pozitivno testirani na COVID-19 ali za katere obstaja sum, da so okuženi ali če nočejo opraviti takega testa.

  5. Od danes do 31. marca 2020 ob polnoči po tajskem času, velja izjema za potnike, ki niso tajski državljani in  ki potujejo prek Tajske v tretjo državo s tranzitnim časom 24 ur ali manj. Takšni tranzitni potniki morajo ob prijavi na odhodnem letališču na Tajskem in med tranzitnimi formalnostmi na Tajskem predložiti zdravstveno spričevalo »Fit to Fly«.

  Nova določila pomenijo dejansko prepoved vstopa tujim državljanom. To velja tudi za družinske člane, kot so zakonec ali otroci, ki niso tajski državljani.

  Dodatne informacije spodaj:

 • Dodatne zahteve za izdajo vizuma/Additional requirements for Thai nationals

  DODATNI DOKUMENTI, ki jih morajo predložiti prosilci za izdajo vizuma

  • zdravstveno spričevalo, ki potrjuje, da prosilec ni okužen s COVID-19 (ki ne sme biti starejše od 72 ur)
  • zdravstveno zavarovanje v višini 100.000 USD (ki vključuje COVID-19)

  Brez predložitve teh dveh dokumentov bodo vse vloge za izdajo vizuma zavrnjene.

  ENGLISH

  The new guideline imposes additional documentary requirements on passengers traveling to Thailand as part of the attempt to prevent the spread of the coronavirus. Airlines will NOT ISSUE boarding passes for travelers who cannot present the following documents:

  For Thai nationals

  • Health certificate confirming that the passenger is fit to fly; and
  • Letter issued by Royal Thai Embassy, Thai Consular Office or Ministry of Foreign Affairs, the Kingdom of Thailand certifying that the passenger is Thai National returning to Thailand. [Procedures for seeking this letter can be found on the Embassy’s Facebook Page – in Thai].
 • Poostreni ukrepi ob prihodu na Tajsko

  Poostreni ukrepi za vstop na Tajsko veljajo od sobote, 21. marca 2020, ob 18:00 po srednjeevropskem času. Podrobnosti v angleščini si oglejte v nadaljevanju.

  Navodila ob vstopu na Tajsko

  Pogoji za vstop od 22.marca 2020

  Povzetek smernic za vstop z letalom od 22. marca 2020

  Uradno obvestilo o spremembi vstopnih zahtev od 22. marca 2020

 • Posebno obvestilo/Special Announcement

  Generalni konzulat Kraljevine Tajske bo do nadaljnega zaprt, za vse zadeve nas kontaktirajte po elektronski pošti, za nujne primere pa pokličite na
  številko 031 521 096. Zadnje informacije, ki jih imamo v zvezi s potovanji na/iz Tajske, najdete na spletnih povezavah:

  Informacije pa najdete tudi na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije.

  Due to the current situation, we, unfortunately, had to close the consulate until further notice. In an emergency please contact the following number
  00 386 31 521 096 or e-mail address info@tajska.si 

 • Mobilna konzularna enota Veleposlaništva Kraljevine Tajske

  Sporočamo, da lahko državljani Kraljevine Tajske urejajo upravne zadeve v Ljubljani dne 24. aprila 2020 med 09.00 – 15.00 uro v prostorih Generalnega konzulata Kraljevine Tajske, Pražakova 12. Velja za urejanje e-aplikacije za potni list, osebno izkaznico, overitve, posvetovanje.

  For Thai Community in Slovenia: the annual visit of the Consular Mobile Unit from the Royal Thai Embassy in Vienna will be present on Friday, 24. April 2020, from 09.-15.00 o’clock at the premises of the Royal Thai Consulate-General, Pražakova 12, Ljubljana. The services will include processing e-passport application, Thai ID card issuance, legislation, and consular consultation. Attached the Embassy’s Announcement.

 • Sprememba vizumskih taks

  Sprememba višine takse za vizume, veljavne od 08.07.2019:

  Kategorija vizumaVeljavnost vizumaBivanje v državi do*Taksa (EUR)
  Tranzitni
  na vstop3 mesece30 dni30
  Turistični
  En vstop3 mesece60 dni35
  Večkratni vstop6 mesecev60 dni175
  Non-Immigrant
  En vstop3 mesece90 dni70
  Večkratni vstop1 leto90 dni175

  * na vstop

 • Memorial Ceremony

  On the Occasion of The Royal Cremation Ceremony of His Majesty King Bhumibol Adulyadej of Thailand.

  More details

 • Sprememba vizumskega režima

  Od 31. decembra 2016 stopi v veljavo nov vizumski režim, in sicer je državljanom Republike Slovenije vstop v Kraljevino Tajsko preko kopenskih mejnih prehodov brez vizuma dovoljen le 2 x  v koledarskem letu. Za vse nadaljne vstope je potrebna predhodna pridobitev vizuma.

  Mednarodna letališča so izvzeta.

 • Nova pravila za prekoračitev bivanja in prepovedi vstopa

  Ministrstvo za notranje zadeve Kraljevine Tajske je izdalo nov zakon (št. 1/2258 z dne 27.11. B.E. 2558) glede prepovedi ponovnega vstopa posameznikom, ki so prekoračili dovoljeno trajanje bivanja glede na izdani vizum. Nov zakon stopi v veljavo dne 20.03.2016.

  Prekoračitev dovoljenega trajanja bivanja je 500,- Bht na dan, a ne več kot 20.000 Bahtov.

  1. Posameznik, ki je prekoračil dovoljeno trajanje bivanja in se sam javi oblastem:

  NEDOVOLJENA PREKORAČITEV                           TRAJANJE PREPOVEDI PONOVNEGA VSTOPA                                 

  več kot 90 dni                                                                          1 leto

  več kot 1 leto                                                                            3 leta

  več kot 3 leta                                                                            5 let

  več kot 5 let                                                                              10 let

  2. Posameznik, ki je prekoračil dovoljeno trajanje bivanja in je aretiran s strani oblasti:

  NEDOVOLJENA PREKORAČITEV                           TRAJANJE PREPOVEDI PONOVNEGA VSTOPA                                 

  manj kot 1 leto                                                                      5 let

  več kot 3 leta                                                                         10 let

  Več informacij dobite na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve.

 • Nova struktura vizumskega režima

  Generalni konzulat Kraljevine Tajske objavlja, da je vlada Kraljevine Tajske sprejela novo vizumsko kategorijo “Multiple Entry Tourist Visa (METV)”, ki omogoča večkratni vstop v Kraljevino Tajsko v razdobju 6 mesecev.  Vsi ostali pogoji ostanejo nespremenjeni (gl. “Turistični vizum”).

  Nov vizumski režim (gl. spodaj) je v veljavi od 13. novembra 2015:

  Kategorija vizumaVeljavnost vizumaBivanje v državi do*Taksa (EUR)
  Tranzitni
  na vstop3 mesece30 dni25
  Turistični
  En vstop3 mesece60 dni30
  Večkratni vstop6 mesecev60 dni150
  Non-Immigrant
  En vstop3 mesece90 dni60
  Večkratni vstop1 leto90 dni150

  *na vstop

  Generalni konzulat Kraljevine Tajske,

  Ljubljana.