31.3.2021 Spremenjeni pogoji za vstop na Tajsko

31.3.2021 Spremenjeni pogoji za vstop na Tajsko

1.Potniki, ki vstopajo na Tajsko ne potrebujejo več potrdila Fit to Fly ob prijavi na let. Dovolj je predložitev negativnega PCR testa na COVID 19, ki ni starejši kod 72 ur (poleg COE-dovoljenja za vstop na Tajsko, ustreznega zdravstvenega zavarovanja in potrjene rezervacija karantene)

2. Za potnike iz Slovenije (državljani Republike Slovenije in tudi državljani z dovoljenjem za prebivanje v Republiki Sloveniji)  se trajanje karantene s 14 dni (15 noči) skrajšuje na 10 dni (11 noči).

3. Potniki s potrdilom o cepljenju, ki potujejo iz držav, v katerih virus ni mutiral, so lahko upravičeni do karantene, ki ni krajša od 7 dni (8 noči). Pogoj za skrajšanje karantene je cepljenje proti COVIDU 19 s cepivom, ki ga je odobrila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ali Ministrstvo za javno zdravje Tajske (Ministry of Public Health of Thailand) ne manj kot 14 dni pred datumom potovanja. Potniki morajo predložiti potrdilo o cepljenju (v papirni obliki ali stiskano potrdilo prejeto po elektronski pošti) ob pristanku na letališču Letališki zdravniški kontroli ( Port Helath Control), v nasprotnem primeru bodo napoteni v 10 dnevno karanteno.Potniki morajo biti cepljeni z enim od naslednjih cepiv:
1. ARS-CoV-2 cepivo  (CoronaVac) Sinovac (2- kratno cepljenje)
2. AZD1222 cepivo AstraZeneca/Oxford (2- kratno cepljenje)
3. AZD1222 cepivo SK BIOSCIENCE AstraZeneca/Oxford (2- kratno cepljenje)
4. BNT162b2/CORMIRNATY Tozinameran (INN) Pfizer/BioNTech (2- kratno cepljenje)
5. Covishield (ChAdOx1_nCoV19) Serum Institute of India (2-kratno cepljenje)
6. Ad26.COV2.S cepivo Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson (zadostuje 1-kratno cepljenje)
7. mRNA-1273 Moderna (2 -kratno cepljenje)

4. Med karanteno je potnikom dovoljeno opravljati prostočasne aktivnosti,  in sicer zunanja vadba, fitnes, plavanje, sobno kolo v nadzorovanem okolju in naročanje hrane in drugega blaga izven hotela, pod pogoji, ki jih predpiše Ministrstvo za javno zdravje Tajske  (Ministry of Public Health of Thailand).

Zgoraj navedeno stopi v veljavo ob 00.01 uri dne 1.aprila 2021