24.10.2021 – UKINITEV KARANATENE OB VSTOPU NA TAJSKO ZA SLOVENSKE DRŽAVLJANE

Z dnem 1.november 2021 Tajska ukinja karanteno ob vstopu v državo za polno cepljene potnike iz 46 držav, med katere spada tudi Republika Slovenija.

Istočasno bo sistem pridobitve dovoljenja za vstop na Tajsko (COE) zamenjan z novim sistemom spletne registracije »Thailand Pass«.

Karantena se ukinja v naslednjih primerih:

PRAVILA VSTOPA

 1. Karantena se ukinja za polno cepljene potnike, ki so bili pred potovanje vsaj 21 zaporednih dni Sloveniji in potujejo na Tajsko z letalom.
 2. Od 1. novembra 2021 morajo potniki rezervirati namestitev za 1 noč v SHA+ ali AQ hotelu. Rezervacija mora biti plačana v celoti vnaprej in mora vsebovati tudi stroške plačila enega PCR testa.
 3. Potniki bodo ob prihodu testirani s PCR testom in v rezervirani namestitvi počakati na negativen izvid PCR testa. Po prejemu negativnega izvida bodo lahko prosto potovali po Tajski.
 4. Vsi tuji državljani morajo imeti sklenjeno zdravstveno zavarovanje najmanj v višini 50.000 USD. Tajski državljani tega zavarovanja ne potrebujejo.
 5. Vsi potniki morajo predložiti negativen rezultat PCR testa, ki ne sme biti opravljen več kot 72 ur pred letom

Potniki, ki so preboleli COVID in bili enkrat cepljeni veljajo kot »polno cepljeni«, če lahko predložijo potrdilo  o prebolelosti skupaj s potrdilom o enkratnem cepljenju.

Na Tajsko lahko vstopajo tudi necepljeni otroci mlajši od 12 let, če potujejo skupaj s polno cepljenimi straši.

NOVA PLATFORMA ZA REGISTRACIJO

 1. Od 1. novembra 2021 dalje se ukinja sistem dovoljenja za vstop na Tajsko (COE) (coethailand.mfa.go.th), ki bo nadomeščen s platformo “Thailand Pass” (https://tp.consular.go.th/)
 2. Namesto COE, bodo morali potniki ob vstopu pokazati QR kodo, ki jo bodo pridobili ob registraciji preko sistema Thailand Pass.
 3. Potnike naprošamo, da se preko sistema Thailand Pass registrirajo vsaj 7 dni pred nameravanim potovanjem.

PREHODNE DOLOČBE

 1. Potniki, ki so že pridobili dovoljenje za vstop na Tajsko za potovanje po 1.novembru 2021 še vedno lahko uporabijo svoj COE za vstop na Tajsko (ni potrebe, da se ponovno registrirajo preko platforme »Thailand Pass«)
 2. Potnikom,  ki prispejo na Tajsko po 1.novembru, ki pa že plačali 7-10 dnevno bivanje v hotelu, svetujemo, da se obrnejo neposredno na hotel in zahtevajo morebitno nadomestilo (v skladu z določili rezervacije).
 3. Ker bo registracija preko sistema »Thailand Pass« mogoča šele od 1. novembra 2021 dalje, lahko potniki, ki nameravajo potovati na Tajsko do 8.novembra 2021 še vedno zaprosijo za COE. Vsem tistim, ki potujejo na Tajsko po 9.novembru 2021 bo registracija preko sistema COE zavrnjena. Ti potniki so naprošeni, da se registrirajo preko sistema Thailand Pass.